Senatorul PSD de Suceava Virginel Iordache anunță că luni, 11 martie 2019, în Senatul României, au fost votate proiecte de legi, care vor avea implicații pozitive în viața de zi cu zi a românilor.

„Am votat majorarea alocației de stat pentru copii. Astfel, prin votul la Legea 118/2019 se aduc următoarele modificări: copiii cu vârsta până la doi ani vor primi o alocație de 300 de lei lunar (majorare de la 200 de lei); copiii cu dizabilități vor primi alocație majorată de la 200 la 300 de lei până la 18 ani; copiii și tinerii cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani (respectiv până la finalizarea studiilor liceale sau profesionale) vor primi alocație majorată de la 84 de lei la 150 de lei”, a declarat senatorul sucevean.

De asemenea, a fost votată o propunere legislativă foarte importantă, care prevede modificarea Legii nr.448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, la care Virginel Iordache este co-inițiator.
„Certificatul de încadrare în grad de handicap pentru persoanele cu handicap a căror afecțiune a generat amputarea membrelor, va avea termen de valabilitate PERMANENT,fără a mai fi necesară prezentarea periodică la Comisia de evaluare a persoanelor cu handicap.
În felul acesta vor dispărea acele situații umilitoare pe care trebuia să le suporte oamenii aflați în situațiile descrise mai sus”, a explicat senatorul Iordache.

Tot luni, Senatul, în calitate de Cameră decizională, a adoptat propunerea legislativă privind înființarea „Catalogului Online”, platformă școlară online pentru publicarea zilnică a notelor și absențelor elevilor.

„Această platformă va facilita accesul elevilor dar și părinților la note în timp util, de acasă! Să sperăm că vom contribui prin această lege la creșterea calității educației, prin faptul că măsurile remediale pot fi luate în timp util”, a spus senatorul social-democrat.

Senatorul Virginel Iordache anunță și că s-a votat și pentru modificarea și completarea Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011. Astfel, Alineatul (1) al articolului 16 se modifică și va avea următorul cuprins: „(1) Învățământul general obligatoriu este de 15 clase și cuprinde, ultimii 2 ani ai învățământului preșcolar, învățământul primar, învățământul gimnazial și primii 2 ani ai învățământului secundar superior. Învățământul preșcolar și învățământul liceal devin obligatorii până cel mai târziu în anul 2020.”. De asemenea, la articolul 31 din Legea nr. 1/2011 a educației naționale, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 18 din 10 ianuarie 2011, cu modificările și completările ulterioare, alineatul (21) se modifică și va avea următorul cuprins: „Liceele cu profil agricol se reorganizează și funcționează în subordinea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale și coordonarea Ministerului Educației și Cercetării Științifice”.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.