Senatorul PSD Virginel Iordache anunță că miercuri, 18 septembrie, în Senatul României a fost votată propunerea legislativă, privind modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 60/2009, care prevede măsurile necesare implementării în condiții optime a programului „Prima casă”.

Prin această inițiativă legislativă, Guvernul lansează un nou program de susținere pentru tineri și pentru familiile aflate la început de drum!
Programul «O familie, o casă!» oferă posibilitatea achiziționării unei locuințe în condiții mai avantajoase decât prin programul «Prima casă»”, a explicat senatorul sucevean.

Potrivit acestuia, dobânda este fixă pe toată durata creditării și nu depășește 5,5%, iar avansul rămâne 5%.

Programul are o largă accesibilitate, dat fiind faptul că se adresează persoanelor cu venituri mici. Se pot înscrie în acest program, familiile formate din două persoane care au un venit cumulat mai mic de 4.500 de lei. Pentru familiile cu unul sau mai mulţi copii, veniturile nete lunare ale familiei, la data solicitării creditării, nu pot depăşi valoarea de 7.000 lei. Familiile cu un singur copil vor beneficia de reducerea cu 0,5 % a ratei dobânzii creditului garantat pe toată durata Programului.
Petru familiile cu doi sau mai mulţi copii, rata dobânzii va fi mai mică cu 1%. Măsurile enumerate sunt firești, în condițiile în care statul român trebuie să-i ajute pe tineri să își crească copiii în condiții civilizate în România”, a declarat senatorul Virginel Iordache.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.