Senatorul PSD de Suceava Virginel Iordache i s-a adresat ministrului Energiei, Toma – Florin Petcu, cerând precizări în legătură cu conducta de transport gaze naturale Câmpulung Moldovenesc – Vatra Dornei.

Proiectul racordării zonei de nord a ţării la reţeaua de gaz metan a făcut obiectul a numeroase discuţii, atât la nivel administrativ cât şi politic. De acest proiect depinde realizarea obiectivului «Conducta de transport gaze naturale Câmpulung Moldovenesc – Vatra Dornei»”, a declarat senatorul PSD.

Potrivit lui Virginel Iordache, tronsonul de munte al reţelei de gaz metan între Câmpulung Moldovenesc, Pojorîta şi Vatra Dornei, unde lipsesc 26 de km, înregistrează întârzieri nefiind finalizată scoaterea temporară din domeniul silvic a unei suprafeţe de 14 ha de pădure.

Deşi Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva a emis avizul nr.475/2016 pentru ocuparea temporară a terenului în suprafaţă de 12,35 ha din fondul forestier, proprietatea publică a statului român, permiţând în acest fel continuarea magistralei de gaze naturale, lucrările sunt în continuare blocate. De conducta magistrală de gaze naturale depinde, pe de o parte punerea în funcţiune a unei centrale de cogenerare pe bază de gaze naturale, construită în Vatra Dornei, care este în conservare, municipiul nefiind racordat la reţeaua de gaze naturale, iar pe de altă parte, realizarea acestui obiectiv ar conduce la dezvoltarea turismului în zonă, prin creşterea gradului de confort al capacităţilor de cazare existente”, a  transmis Virginel Iordache.

Având în vedere oprirea lucrărilor la realizarea tronsonului de gaze naturale Câmpulung Moldovenesc-Vatra Dornei, Iordache îi cere ministrului Energiei să precizeze care sunt măsurile avute în vedere pentru deblocarea acestei situații.

Care este calendarul prevăzut pentru susţinerea acestor lucrări şi la ce dată va fi finalizată magistrala de gaze naturale prezentată mai sus, destinată securizării inelului de gaz pe partea de nord a ţării?”, îl mai întreabă Virginel Iordache pe Toma – Florin Petcu.