Senatorul PSD de Suceava Virginel Iordache susține că, prin decizia de amânare a creşterilor salariale a cadrelor didactice, Guvernul arată, o dată în plus, incapacitatea de a gestiona începerea anului şcolar în condiţii de confort psihic și siguranţă maximă, încercând să creeze un conflict la nivelul sistemului, pentru a avea vinovaţi de serviciu.

Redăm integral comunicatul transmis de senatorul Virginel Iordache:

„Salariile profesorilor … o HIMERĂ,
Citesc, ascult și nu-mi vine să cred ce văd și ce aud. Rămân siderat, cum premierul României caută să învrăjbească pensionarii cu copiii, pe de-o parte și elevii cu dascălii pe de altă parte. Nici in cele mai pesimiste scenarii nu am crezut că se poate întâmpla asta.
Acum, la cald, exprim revolta profesorului din mine .
In toate guvernările de dreapta ( profesorilor li s-a mai refuzat o creștere in 2008), am auzit tot felul de scuze, când se punea problema creșterii salariilor angajaților din învățământ : că bugetul este insuficient și creste deficitul bugetar, că noi cei din educație suntem prea mulți, că muncim doar 4 ore pe zi ( norma didactică fiind de 40ore/săptămâna ), că am avea vacanța mare ( cadrele didactice au concediu de odihnă), dar ceea ce am auzit in seara aceasta întrece orice imaginație .
Premierul explică profesorilor că nu are bani pentru a le majora salariile, cu 16%, așa cum prevede legea salarizării, datorită altor categorii sociale, pensionari și copii, cărora trebuie să le crească pensiile respectiv alocațiile. Totodată, Orban mai afirmă că majorările nu ar fi fost unele la termen, ci unele anticipate. O minciună sfruntată .
Cum, Dumnezeu, să poți accepta aceste scuze puerile, în condițiile în care bugetele instituțiilor de forță au crescut considerabil.
Astfel, creditele bugetare ale SRI, SIE, STS și SPP, au fost majorate cumulat cu aproape 165 milioane lei .
SRI și STS au primit cei mai mulți bani , creditele lor bugetare au fost majorate cu 64,348 milioane lei respectiv 64,518 milioane lei și asta după alte majorări făcute in aprilie de 13,198 mil. lei și 27,54 mil. lei
Vă mărturisesc că nu am nimic personal cu angajații din aceste instituții, unii dintre ei sunt chiar profesioniști și își îndeplinesc datoria. Dar de ce să nu prețuim și cadrele didactice la valoarea și importanța pe care o au in societate ?
Cum să pot fi de acord cu Ludovic Orbán, când elevilor și personalului din învățământ li se fac doar promisiuni , când oferă clientelei politice contracte de zeci și zeci de milioane de euro, când măștile și materialele dezinfectante sunt achiziționate la prețuri de 100 de ori mai mari ?
Dle Orbán știți care va fi efectul “terapiei de grup” la care supuneți cadrele didactice ? Răspunsul este unul : tot mai multe cadre didactice vor părăsi sistemul și se va întâmpla exact ca și cu medicii ( peste 30000 de medici au părăsit România) .
Din punctul meu de vedere, prin această decizie de amânare a creşterilor salariale a cadrelor didactice, Guvernul arată, o dată în plus, incapacitatea de a gestiona începerea anului şcolar în condiţii de confort psihic și siguranţă maximă, încercând să creeze un conflict la nivelul sistemului, pentru a avea vinovaţi de serviciu.
Ce o să se întâmple cu copiii românilor, cine o să le asigure o educație de calitate?
Vă repet, dle Orbán, copiii și tinerii sunt viitorul, iar cadrele didactice pregătesc viitorul . De modul in care sunt respectați depinde viitorul acestei țări.
Da, EI SUNT #VIITORUL, iar Dvs .dle Orban, în scurt timp, din fericire, veți fi TRECUTUL..”, a transmis senatorul Virginel Iordache.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.