Senatorul PSD Virginel Iordache susține, într-un comunicat de presă, că pentru PNL legea nu doar că este interpretabilă, dar ea poate fi făcută pe genunchi, după interesul și bunul plac al fiecăruia. De asemenea, după cum precizează senatorul sucevean, pentru liberali, Constituția este opțională și consideră că legea fundamentală a țării se află la cheremul lor, intepretând-o cum doresc sau o ignoră cu desăvârșire.

Redăm  în continuare comunicatul integral transmis de senatorul Iordache:

„Despre liberali : “ curat murdar coane …”

Scriitorul polonez Stanisław Jerzy Lec este autorul unui aforism bine-cunoscut în lumea juridică: „Şi litera legii ar trebui introdusă în alfabet.”
Ținând seama de tot ceea ce se întâmplă pe scena politică actuală, când membrii „marcanți” ai PNL-ului îndeamnă la nerespectarea legii, respectiv a deciziilor Curții Constituționale a României, consider că numai dacă litera legii ar fi introdusă în alfabet ar ajunge și ei s-o cunoască și poate, în cele din urmă, să o respecte. Altfel, pentru reprezentanții acestui partid, legea nu doar că este interpretabilă, dar ea poate fi făcută pe genunchi, după interesul și bunul plac al fiecăruia, fără a ține cont de normele elementare de drept, care obligă legislativul să legifereze în conformitate cu drepturile și obligațiile prevăzute în Constituția României.
Pentru liberali, Constituția este opțională și consideră că legea fundamentală a țării se află la cheremul lor, intepretând-o cum doresc sau o ignoră cu desăvârșire, altfel nu ne putem explica ieșirile lor din ultima vreme.
Astfel îl avem pe Ludovic Orban care îndeamnă cetățenii „să nu țină cont de deciziile Curții Constituționale, ci să acționeze responsabil”, pe liderul deputaților PNL, Florin Roman, care consideră CCR „o anexă a PSD” și nu în ultimul rând pe Raluca Turcan care își permite să considere că „CCR a dat lovitura de grație justiției, chiar de ziua ei. În niciun an nu s-a întâmplat să sărbătorim Ziua Justiției cu o decizie a CCR care să pună în pericol sănătatea și siguranța publică, așa cum se întâmplă astăzi. Niciodată nu s-a întâmplat ca, într-un context de criză, Curtea să refuze statului dreptul de a-și proteja cetățenii și sănătatea publică.”
Domnilor și doamnelor de la PNL, cu astfel de păreri, Curtea Constituțională a României nu îndeamnă lumea la nesupunere civică și nici nu încurajează un comportament care să faciliteze infectarea cu Covid-19. Aceasta este interpretarea dumneavoastră, făcută cu rea-voință, cu scopul de a vă ascunde incapacitatea de a guverna cum trebuie, in acord cu legea. Pentru că CCR nu a făcut nimic altceva decât să arate că legile gândite de voi, cei de la PNL, sunt în afara cadrului constituțional. Atât.
Datoria voastră era să luați măsurile cuvenite pentru protejarea românilor, respectând Constituția României. Nici mai mult, nici mai puțin. Nu ați făcut-o fie că nu ați vrut, fie că nu sunteți în stare de așa ceva. Iar incapacitatea voastră de a face lucrurile cum trebuie, nu se observă doar în felul în care respectați legea ci și în modul în care guvernați țara, ducând-o cu nonșalanță spre dezastru.
Preferați, mai degrabă, să distrugeți viitorul acestui popor, decât să recunoașteți că sunteți depășiți de situație. Și oricât ați încerca să ascundeți neputința voastră în fața provocărilor aduse de guvernare, dând mereu vina pe alții, românilor le este, pe zi ce trece, tot mai clar că mai mult nu puteți.
Am convingerea că, in viitorul apropiat, vor ieși la iveală și alte …. detalii mai puțin “curate “,despre actuala guvernare”, a scris senatorul Virginel Iordache.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.