Senatorul PSD de Suceava Virginel Iordache susține că România este afectată de virusul COVID-19, dar mai ales de lipsa totală de reacție a autorităților.

„Măsurile întârziate și ineficiente nu fac decât să alimenteze teama oamenilor de necunoscut, teamă care va înlemni producția industrială, comerțul și care vor conduce la prăbușirea economiei. România are nevoie de acțiune rapidă și hotărâtă pentru a depăși aceste momente cumplite. Nu de negarea realității, de bâlbe și analize urmate de nimic. Economia României are nevoie de o infuzie masivă și rapidă de capital care să-i asigure supraviețuirea”, a transmis senatorul sucevean.

Pe de altă parte, după cum susține Virginel Iordache, prețurile au fost crescute nejustificat, profitându-se de cererea mare de alimente și medicamente.

„Creșterea acestora s-a datorat lipsei de acțiune coerență a Guvernului, care odată cu decretul privind instaurarea stării de urgență, nu a adoptat și actul normativ care să fi plafonat prețurile.
Speculanții au fost lăsați să profite de criză și să realizeze profituri considerabile pe spatele suferinței oamenilor. Guvernul Orban trebuie să ia măsuri urgente, dincolo de încurajări, promisiuni și statistici .
Dacă nu o va face astăzi, PSD are pregătit și va depune un proiect de lege, pe care îl vom adopta în regim de urgență, prin care să plafonăm prețurile la alimentele de bază, medicamente și produse sanitare. Dar nu la valoarea lor de astăzi, ci la media prețurilor din ultimele 3 luni. În plus, speculanții trebuie sancționați foarte dur pentru faptele lor”, a mai transmis senatorul sucevean Virginel Iordache.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.