În semn de respect pentru toți oamenii școlii, senatorul PSD de Suceava Virginel Iordache a susținut în Senatul României declarația politică intitulată
„5 octombrie – Ziua Mondială a Educaţiei”.
Ziua Mondială celebrată pe 5 octombrie este un prilej de a sublinia rolul pe care instruirea şcolară îl are în pregătirea generaţiilor viitoare.
Educaţia este parte integrantă a Programului de Guvernare 2017-2020 al Partidului Social Democrat, fiind recunoscut impactul major pe care aceasta îl are în crearea specialiştilor societăţii. Printre priorităţi se numără accesul la un sistem de educaţie de calitate, valorificarea potenţialului domeniului educaţiei şi al cercetării prin sprijinirea tinerilor care sunt performanţi, prin deschiderea sistemului de învăţământ universitar către parteneri educaţionali internaţionali. Politicile publice promovate în domeniul învăţământului la nivel primar, gimnazial, universitar şi post-universitar sunt corelate cu necesităţile societăţii în care trăim, cu o permanentă actualizare a cerinţelor forţei de muncă. Aceste deziderate au un numitor comun, personalul didactic, care are un rol decisiv în mecanismul educaţional. Pregătirea educatorilor este garanţia unor absolvenţi performanţi în toate domeniile profesionale”, a declarat senatorul sucevean.
Potrivit lui Virginel Iordache, Ziua Mondială a Educaţiei este un prilej de recunoştinţa faţă de profesori, dascăli şi învăţători.
Această dată, prilej de recunoştinţa faţă de profesorii, dascălii şi învăţătorii care ne-au însoţit în călătoria magică a cunoaşterii, este comemorată anual în peste 200 de state fiind subliniată importanţa educaţiei care devine astfel cheia succesului profesional în orice domeniu. Declaraţia mea politică reiterează rolul major pe care sistemul educaţional îl are în formarea armonioasă a tinerilor. Politicile educaţionale sunt îndreptate către susţinerea parcursului de instruire de la nivelul şcolar primar până la cel universitar. Desigur sunt multe aspecte care pot fi îmbunătăţite, mai ales cele legate de corelarea sistemului de învăţământ cu cerinţele pieţei forţei de muncă”, a spus Iordache.
Senatorul sucevean consideră că Ziua Mondială e Educaţiei este prilejul de a încuraja dascălii şi educatorii care au îndreptat cu răbdare caligrafia micuţilor boboci, care au susţinut cu tărie pregătirea elevilor de gimnaziu şi liceu, şi au perfecţionat studenţi eminenţi în toate domeniile de studii să continue activitatea de instruire cu aceeaşi pasiune şi dăruire.
Virginel Iordache și-a încheiat declarația urând personalului didactic multă putere de muncă şi cât mai multe realizări în plan profesional.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.