Senatul a adoptat în urmă cu puțin timp legea care prevede construirea “Autostrăzii Nordului”. 72 de senatori au votat pentru lege, deși Comisia pentru transporturi și cea de buget au avizat negativ proiectul. 

Senatul a adoptat cu 72 de voturi pentru proiectul de lege care prevede construirea Autostrăzii Nordului. Asta deși proiectul a primit din partea Comisiei pentru buget un aviz negativ, iar Comisia pentru transporturi și infrastructură, cu o majoritate de voturi, a adoptat un raport de respingere. și Consiliul legislativ a avizat negativ proiectul care prevede realizarea autostrăzii.

Potrivit proiectului, legea trebuia să intre în vigoare la 1 ianuarie 2019. Textul prevede că banii pentru construcție vor fi asigurați din bugetul de stat, credite externe sau fonduri europene, toate gestionate prin Ministerul Transporturilor, cel care va purta și răspunderea realizării proiectului.

Parlamentari din toate partidele, majoritatea din județele din Ardeal, dar și cinci parlamentari din județul Suceava, Cătălin-Ioan Nechifor (Pro România), Angelica Fădor (PNL), Bogdan Gheorghiu (PNL) Eugen Bejinariu (PSD) și Maricela Cobuz (PSD)  și  au inițiat o lege pentru construcția Autostrăzii Nordului care să lege Suceava de Vatra Dornei-Bistrița- Dej Satu Mare până la Vama Petea.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.