În cel mai „senzațional” partid este mare efervescență. Sau mai bine zis.. a fost. În aceeași zi în care în sala mare a Casei de Cultură Suceava era reales președinte al Partidului Social Democrat candidatul Cătălin Ioan Nechifor, într-o „garsonieră” din municipiul reședință de județ, în Partidul Poporului Dan Diaconescu (PP-DD), era „noaptea cuțitelor lungi”. Atât de lungi încât să-i ajungă și pe cei mai scunzi, și pe cei prea înalți.

Dar cu Tudor ce-ați avut?

Trimis de la Capitală să vegheze, îndrume și să adune voturi pentru partidul celui care a creat OTV, președintele interimar  Traian Tudor nu a mai suportat tensiunile din partid și dorul de casă și și-a dat demisia. De menționat că la ultima ședință a PP-DD a fost adus un agent de pază al unei firme specializate pentru a se evita probabile clinciuri. Idea pare să-i fi aparținut lui Traian Tudor, însă deznodământul a lăsat de dorit, membrii de partid simțindu-se jigniți. În acea ședință, Traian Tudor  se pare că l-a impus pe  Petru Preutescu pentru funcţia de consilier judeţean, în locul deputatului Cezar Cioată, acțiune ce a stârnit controverse. Aflat pe locul neeligibil 22 din lista de consilieri judeţeni ai PP-DD, Preutescu a ajuns să ocupe una din pozițiile eligibile ale acestei liste. Candidaţii aflaţi pe locurile 7 şi 8, Radu Iacoban şi Dumitru Matei, s-au revoltat împotriva conduceri PP-DD Suceava, considerând că s-au făcut abuzuri. Odată cu Traian Tudor și-au dat demisia și fostul candidatul din Colegiu Senat 4, Constantin Enea. Pentru cine nu îl cunoaște pe Enea, putem reaminti că este soțul fostei purtătoare de cuvânt a Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava, Liviana Enea. Aceasta a reprezentat interesele PD-L mandatul trecut în Consiliul Local Suceava.

„Mona nu e moartă, Mona să transformă!”

Mona Săndulescu a devenit cunoscută odată cu scandalul de la Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava, în timpul în care aceasta conducea instituția. În ședința din ianuarie, Marin Buraciuc a acuzat-o pe  Mona Săndulescu că prezența ei în partid afectează imaginea PP-DD-ului. Acuzația a fost un motiv suficient de bun, se pare, pentru Biroul Politic Județean, pentru propunerea de excludere. Mona Săndulescu este, în ciuda zvonurilor, un om politic statornic. Nu prea a părăsit „dreapta”, indiferent de partid. Dacă a cochetat cu PNL, a fost membru marcant PD-L, a încercat PP-DD și era pe punctul să atraga UNPR-ul pe „dreapta, Monei Săndulescu nu îi rămân decât două posibilități. Fie se „transformă” într-un lider politic local și își întemeiază propriul partid(e la modă, iar Monei îi place moda), fie încearcă să îi convingă pe cei din PSD că adevărata ideologie este de dreapta. Ar avea și sprijinul cumătrului Băișanu. Revenind la „oile” din PP-DD, nimeni nu a crezut devotamentul Monei, justificând prezența ei în partid doar pentru a face jocurile PD-L. Traian Tudor, fără motive bine întemeiate, a garantat pentru Mona Sădulescu și a cerut dovezi(imposibil de adus).

Președinte PP-DD, uns de PC

Imediat după aflarea rezultatelor la alegerile parlamentare din 9 decembrie, Cezar Cioată a nutrit șefia PP-DD-ului. Printr-un „șantaj” ieftin care acoperă multe necunoscute, Cioată își arată simpatia față de PC, însă este înduplecat „senzațional” de Dan Diaconescu și revine în Partidul Poporului. Și nu oricum, ci pe o funcție dorită: președinte interimar.  Începând de ieri, 29  martie, deputatul Colegiului 10, Cezar Cioată, a fost numit președinte interimar la PP-DD Suceava. Scaunul va rămâne ocupat până în vară, când vor fi organizate alegeri.

Alături de acesta, în echipa care va conduce partidul, a fost numită prim-vicepreședinte senatoarea Steliana Vasilica Miron, care declara pe o rețea de socializare că are de gând să facă „o altfel de politică, în beneficiul omului simplu, mai bună, mai curată, lipsită de egoism. Vreau un stat în care să se respecte adevăratele valori. Cinstea să fie o virtute şi nu un handicap”. Secretarul partidului a fost numit consilierul județean

Președintele și prim-vicepreședintele au decis și echipa de vicepreședinți. Astfel, cam toți membrii de partid au funcții. Nu puteau rămâne pe lângă viceprimarii PP-DD. Este vorba de viceprimarul de Rădauți, Dumitru Ciubotariu și viceprimarul de Sucevița, Constantin Ştirbu. Parol!!! Mai este un membru „uns” vicepreședinte. Cum a fost supranumit de cetățenii municipiului reședință de județ „eterna speranță a celor care au făcut din politică o doamnă de bine”, cel care nu a fost acuzat precum Mona Sădulescu de infidelitate, că doar după PD-L a trecut prin PNL, este inconfundabilul Marius Boghian.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.