Primăria comunei Mănăstirea Humorului a finalizat distribuirea pubelelor pentru colectarea selectivă a deșeurilor. Acestea au fost achiziționate cu bani de la bugetul local și simplifică procesul de colectare a deșeurilor de la populație. 

Dacă până acum existau zone în care mașinile operatorului de salubrizare nu reușeau să ajungă, prin această investiție cetățenii își scot gunoiul la poartă, iar, după colectare, deșeurile sunt depozitate într-un punct fix din comună, de unde firma contractată de Primăria Mănăstirea Humorului le ridică.

De asemenea, autoritățile locale au înființat și o societate, SC. Servicii Comunale, care va gestiona mai multe servicii de importanță pentru comunitate, respectiv serviciul de apă și canal, salubritate și, inclusiv, peisagistică.

„Domeniul salubrității a implicat și încă mai implică costuri mari în comuna Mănăstirea Humorului. Sigur că noi am reușit deja să diminuăm semnificativ suma cheltuită pentru acest serviciu, însă misiunea noastră va fi completă după ce și firma SC Servicii Comunale Mănăstirea Humorului va deveni funcțională și va avea în subordine și această ramură. Fac apel la cetățeni să colecteze selectiv, întrucât, deși pare un domeniu minor, curățenia este oglinda comunei noastre, cu atât mai mult dacă adăugăm și că suntem o zonă turistică atât de frumoasă”, a declarat primarul comunei Mănăstirea Humorului, Viorel Croitoru.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.