Luni, 23 iunie, la sediul Primăriei a avut loc cea de-a doua licitație privind desemnarea viitorului operator care va asigura distribuția agentului Termic. Din cauza faptului că nu au fost decât două oferte, viitorul operator va fi desemnat prin negociere directă.

La licitația organizată la sediul Primăriei s-au prezentat două firme, respectiv Termica şi un nou agent economic creat, Thermonet. La Thermonet sunt acționari firma bucureșteană ADREM Invest cu 51% și cea botoşăneană Elsaco, cu 49%.

Legislația în acest domeniu prevede depunerea a minim trei oferte. În această situație, licitația a fost suspendată, iar viitorul termoficării sucevene se va face prin încredințare directă.

Trebuie să amintim faptul că la prima rundă a licitației s-au prezentat doar Termica S.A, deși primarul Ion Lungu anunțase că de serviciul de transport și distribuție se interesaseră cinci firme.

Pe de altă parte mai trebuie menţionat că Adrem Invest deţine, în fapt, societatea Bioenergy, care produce actualmente agentul termic în municipiul reşedinţă prin centrala de cogenerare.

Ca urmare a acestui fapt, serviciul de transport şi distribuție va fi încredinţat în termen de minim 30 și maxim 60 de zile unuia dintre cei doi ofertanți, respectiv Termica sau Thermonet.

Thermonet SRL are sediul pe strada Energeticianului, exact pe aceeași stradă fiind și Termica SA Suceava.

One Response

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.