Miercuri, 10 februarie, la Prefectura Suceava va avea loc o sesiune de informare a primarilor și asistenților sociali, respectiv a directorilor de grădinițe (școli) privind modul de implementare a programului național reglementat prin Legea nr. 248/2015 – „Legea Fiecare Copil la Grădiniță”.

Instruirea este organizată de Ministerul Afacerilor Interne prin Asociaţia Ovidiu Ro şi presupune prezentarea modului în care vor fi implementate normele de aplicare a prevederilor Legii 248/2015 „privind stimularea participării în învăţământul preşcolar a copiilor provenind din familii defavorizate şi a procedurii de acordare a tichetelor sociale pentru grădiniţă”.

Prin Legea nr. 248/2015 se extinde la nivel naţional Programul pilot „Fiecare Copil la Grădiniţă”, lansat în iulie 2010 de Asociaţia Ovidiu Ro şi Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, şi se stabileşte principiul de acordare lunară a unui stimulent financiar sub forma unui tichet social în valoare de 50 de lei, în vederea creşterii accesului şi prezenţei în învăţământul preşcolar a copiilor dezavantajaţi, cu vârsta cuprinsă între 3 şi 6 ani.

Startul acestui program se dă după vacanța intersemestrială, din 15 februarie, intrând în calcul copiii care deja frecventează grădinița.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.