Pentru unii absurd, pentru alții normal, am ajuns să trăim în lumea în care tinerii, mai cu seamă fetele, se „maturizează” mai grabnic decât băieții. În aceeași notă discordantă, competiția dintre bărbați și femei a devenit acerbă și în materia consumului de alcool.

„Azi noapte, în jurul orei 01.00, în afara localităţii Moara Nica, comuna Moara, a fost oprit pentru control autoturismul condus de o tânără de 24 ani, din comuna Horodniceni, posesoare a permisului de conducere categoria B.

Întrucât aceasta emana halenă alcoolică, a fost testată cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 1,05 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care a fost condusă la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal, care urmează a fi soluţionat procedural.”

Așa sună una dintre știrile trimise într-un comunicat de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Suceava. Traducând în termeni mai comuni, puștoaica de 24 de ani mirosea a alcool precum un birjar al vreunui boier și conducea o mașină, cel mai probabil cumpărată de mami și tati. Poate pentru unii fenomenul nu e nici măcar atât de grav precum ar putea să pară. Nici pe departe gândul vreunei discriminări între bărbați și femei, însă gândul că un astfel de exemplu ar putea fi fatal pentru un pieton, biciclist sau un alt șofer, doar pentru că „nebunia” tinereții nu ține cont de numărul paharelor, este dureros.

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.