Având în vedere sărbătoarea religioasă de Sf. Ilie şi manifestările specifice organizate, poliţiştii au acţionat pe drumurile naţionale, europene şi judeţene pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră, o prioritate constituind-o identificarea şoferilor care conduc vehicule după ce au consumat alcool, aceştia reprezentând un pericol real pentru siguranţa traficului rutier.

Acţiunile au fost concentrate în partea a doua a zilei, în doar câteva ore fiind testate cu aparatul etilotest peste 100 de persoane, fiind identificaţi mai mulţi şoferi băuţi. În funcţie de valoarea alcoolemiei constatate, în 5 cazuri au fost întocmite şi dosare de cercetare penală.

Miercuri, 20 iulie 2016, la ora 21:35, un echipaj de poliţie rutieră din cadrul Compartimentului Rutier Gura Humorului, în timp ce acţionau pentru depistarea  conducătorilor auto care conduc autovehicule sub influenţa băuturilor alcoolice pe DJ 177 A din comuna Ostra, a oprit autoturismul, condus de un tânăr de 30 ani, din comuna Berchişeşti. Deoarece conducătorul auto emana miros de băuturi alcoolice, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care acesta a fost condus la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului, unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. S-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice”.

Joi 21 iulie 2016, în jurul orei 4:00, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei Municipiului Suceava au oprit o autoutilitară care circula pe o stradă din cartierul Burdujeni. S-a constatat că la volanul autoutilitarei se afla un bărbat de 35 de ani, din municipiul Suceava şi s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat. Şoferul a fost condus la sediul Poliţiei Mun. Suceava, unde, în prezenţa unui martor a refuzat să se deplaseze la Spitalul Judeţean Suceava în vederea prelevării de probe biologice de sânge. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „refuz de prelevare de probe biologice de sânge”.

Pentru a nu vă pune viaţa în pericol atât a dumneavoastră cât şi a celorlalţi participanţi la trafic, poliţiştii recomandă şoferilor să nu consume alcool atunci când urcă la volan.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.