În ciuda eforturilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava şi ale autorităţilor cu funcţii de sprijin, care au susţinut numeroase campanii de prevenire a incendiilor la mirişti şi vegetaţie uscată, pompierii militari suceveni se confruntă în continuare cu aceste probleme.

Deoarece unii cetăţeni aleg să ignore mesajele repetate, numărul acestor incendii este în continuă creştere.
Potrivit unui comunicat al I.S.U. „Bucovina” Suceava, din păcate, unele dintre acestea nu au afectat doar terenul proprietarilor, ci au mistuit proprietăţi, bunuri materiale şi lanuri întregi de cereale. Însă, cel mai tragic eveniment s-a consumat în cursul zilei de marţi, 9 august a.c., când un bărbat de 70 de ani, din satul Corpaci, comuna Zamostea, a plătit cu preţul vieţii faptul că a ignorat avertismentele pompierilor militari.
După declaraţiile rudelor, bărbatul a plecat de dimineaţă să cureţe miriştea prin incendiere, iar după ora 10 nu a mai răspuns la apelurile familiei. Spre seară, în jurul orei 17, rudele au plecat să îl caute şi l-au găsit decedat în mijlocul parcelei arse. Practic, omul a fost surprins de flăcări, care au scăpat de sub control şi s-au propagat la parcelele învecinate (pe o suprafaţă de aproximativ un hectar), l-au înconjurat şi i-au blocat orice cale de ieşire.
„Nu ne pierdem speranţa că cetăţenii nu vor înţelege cât de periculoasă este această metodă de igienizare a terenurilor agricole, şi de aceea insistăm cu campaniile de prevenire, prin toate mijloacele posibile”, mai precizează comunicatul I.S.U. „Bucovina” Suceava.

13920836_1736682436579522_8612925346333740716_n

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.