Un tânăr de 23 de ani din Câmpulung Moldovenesc a murit electrocutat joi, 27 iunie.

M.P.A. era angajatul unei firme din Botoșani cu punct de lucru Câmpulung Moldovenesc. Acesta a venit, în jurul orei 17:00, la sediul firmei.

Din investigații, s-a stabilit informativ, faptul că angajații obișnuiau să depoziteze cheia de acces în incinta halei în tabloul electric, fapt pentru care s-a deplasat la tabloul dispus pe peretele halei depozitului. Tabloul electric, nu era închis sau asigurat cu lacăt sau sigiliu E ON.

Din cauza neatenției sau a unei sperieturi pe fondul tunetelor și fulgerelor din acel moment, defunctul, a atins contactorii electrici care i-au provocat decesul, fiind găsit decedat în poziția căzut lângă tablou cu mâna dreaptă în interiorul tabloului electric. Autoturismul a fost găsit cu portiera stânga față deschisă și motorul pornit, iar în interior a fost găsită suma de 4279 lei, care a fost predată directorului de vânzări. Cu ocazia activităților de cercetare la fața locului, de față a fost și reprezentant din cadrul ITM Suceava. Nu sunt suspiciuni cu privire la decesul defunctului, dar au fost constatate nereguli cu privire la modul de asigurare a tablourilor și rețelei electrice.

Urmează a se efectua necropsia pentru stabilirea cauzei decesului.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunile de „ucidere din culpă”, neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate muncă și „nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate muncă”.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.