Indiferent că vrei dai jos kilogramele în plus sau vrei doar să te menții în formă, mersul regulat la o sală de sport îți poate fi de un real ajutor. Odată ce deja ți-ai ales sala la care vrei să mergi, trebuie să ții cont și de sfaturi simple ale specialiștilor în domeniu!

Alege-ți un antrenor personal

Antrenorul personal este cel care îți va evalua nivelul de pregătire, te va coordona, îți va indica cele mai bune exerciții pentru tine, îți va elabora un antrenament special pentru obiectivul tău! Antrenorul îți va arăta și modul corect pentru a efectua fiecare exercițiu, fără a exista riscul unei accidentări. Și tot antrenorul este cel care te va ajuta să îți construiești așteptări realiste și te va ajuta să îți menții motivația pe parcursul antrenamentelor.

Fă-ți un program și ține-te de el

Atunci când te-ai hotărât să mergi la sală este important să-ți faci un program și, pe cât posibil, să-l repeți cu strictețe. Trebuie să te decizi de câte ori pe săptămână vrei să mergi, iar dacă nu te-ai mai antrenat până acum și nu ești în cea mai bună condiție fizică, nu începe prea în forță.
Nu este indicat nici să optezi doar pentru o singură ședință pe săptămână, pentru că s-ar putea să nu vezi rezultatele așteptate.

Echipament de calitate

Importanța echipamentului pe care îl porți la sala de antrenamente este esențială. Este bine să te orientezi către un tricou sau un top din material sintetic, care absoarbe bine transpiraţia, dar se şi usucă foarte repede.
De asemenea, o altă calitate a materialului pentru echipamentul de sport este elasticitatea. 
Dacă vrei să te poţi mişca în voie la aparate, este bine ca pantalonii pe care îi porţi să fie dintr-un material de calitate şi să aibă cusături cât mai subtile, care nu îţi rănesc pielea.

Cumpără încălțăminte sport pentru sală

Este important să știi că pantofii sport pe care îi porţi la serviciu sau cu care ieşi în parc nu sunt adecvaţi pentru sală, aşa că ar trebui să-ţi cumperi o pereche de adidaşi special pentru orele de antrenamente. 
Pantofii trebuie să fie flexibili şi uşori, iar poziţia piciorului în interiorul lor trebuie să fie confortabilă, nici prea liberă, dar nici prea strâmtorată.

Cu cât timp e bine să mănânci înainte de a merge la sală?

Fie că te antrenezi la începutul zilei, la prânz sau seara, ai nevoie de energie pentru susţinerea efortului şi obținerea rezultatelor dorite.
Astfel, este recomandat să mănânci cu 2 ore înainte de antrenament. Astfel, în timpul digestiei resursele energetice vor fi folosite pentru sintetizarea alimentelor la nivel celular, nu pentru a susţine efortul fizic. Daca intri în sală cu stomacul plin antrenamentul nu va avea randament şi vei fi obosit.
Specialiștii susțin că masa ideală înainte de antrenament trebuie să respecte raportul de 1:2 proteină – carbohidraţi.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.