Pentru că ne aflăm în plin sezon de vară, mulți dintre cei care au câteva zile libere la dispoziție și doresc să le petreacă departe de agitația marilor orașe, departe de gălăgie și aer poluat, aleg să plece în drumeții, în mijlocul naturii, în zone liniștite, cu peisaje care să încânte privirea. Prin aceste evadări în natură, poți reduce stresul și îți poți îmbunătăți starea de spirit.

Drumețiile și campingul sunt un beneficiu atât pentru corp, cât și pentru suflet, iar plămânii tăi vor fi umpluți cu aer proaspăt, atât de rar întâlnit astăzi în marile aglomerări urbane.
Poți pleca în excursie cu cortul fie la munte, fie la malul mării sau poți alege orice colț de natură izolat de restul lumii agitate.Poți pleca în camping alături de familie sau de prieteni dragi, important este să fii înconjurat de oameni care să îți ofere o stare de bine și să aprecieze natura.
O excursie cu cortul nu trebuie planificată de pe o zi pe alta, mai ales dacă nu ai experiență în camping.
Pentru a te bucura de natură și a nu întâmpina nicio neplăcere, înainte de a pleca la drum trebuie să știi că echipamentul pentru campare variază în funcție de locație, anotimp, durata campării, nivelul de confort dorit, etc. Echipamentul trebuie să fie ușor, compact și rezistent, limitat la strictul necesar.
Înainte de a pleca la drum, fă o lista cu ce nu trebuie să îți lipsească. Astfel, pe lângă cort, sac de dormit și saltea izolir, ai grijă să nu uiți să pui în bagaj și o trusă de prim ajutor, o lanternă, un briceag sau un cuțit, o brichetă sau chibrituri, haine și încălțăminte adecvate activității și anotimpului, saci de gunoi și recipient pentru apă.
O gamă variată de corturi, pentru 2, 3 sau 4 persoane, la prețuri foarte bune, găsești AICI! De asemenea, ai la dispoziție și rucsacuri, saltele pentru cort, saci de dormit și lanterne frontale, toate de cea mai bună calitate.

Beneficiile unei plimbări cu bicicleta

 

Și dacă tot ai ales să îți petreci timpul în natură, ce ai zice să faci și o plimbare pedalând? Mersul pe bicicletă poate fi un mod foarte bun de relaxare, dar și o activitate care îți aduce numai beneficii.


Trebuie să știi că această activitate lucrează toate grupele majore de mușchi și nu necesită un nivel ridicat de aptitudine fizică. Tot mai mulți medici recomandă mersul pe bicicletă, pentru că acesta crește mobilitatea articulară, scade nivelul stresului, scade procentul de grăsime corporală, reduce anxietatea și depresia, îmbunătățește procesul de îmbătrânire, dar și abilitățile cognitive.

Este important însă să porți îmbrăcăminte adecvată, astfel că magazinul online Biciclop îți vine în întâmpinare cu o gamă largă de biciclete, dar și cu îmbrăcăminte pentru ciclism. Jachete, tricouri, pantaloni, mănuși, pantofi, pelerine, sepci, toate le găsești AICI!

Cu aceste sfaturi, nu îți rămâne decât să alegi o destinație și să te bucuri de natură.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.