Orice casă are nevoie de mici schimbări din când în când. Atunci când simţi ca pereţii albi sunt gata să te înghită sau când nu te mai simți confortabil în propria casă, este bine să cauţi inspiraţie pentru a schimba ceva.

Acordă timp pentru a lua în considerare fiecare detaliu al camerei pe care dorești să o decorezi. E foarte important să cunoști spațiul din orice unghi, să iei în considerare modul în care îl vei folosi și dacă există elemente de arhitectură, mobilier sau zone problematice pe care trebuie să le ai în vedere. Pentru aceste lucruri poți apela și la părerea specialiștilor, care te vor ajuta să îți transfosmi sapțiul.

În continuare îți prezentăm câteva idei care te vor ajuta să îți redecorezi spațiul  cu ușurință:

  1. Caută inspirație

De la reviste până la magazinele online cu mobilier și decorațiuni de interior, hoteluri și casele prietenilor tăi, poți găsi idei de design interior peste tot.  Tot ceea ce trebuie să faci este o listă de inspirație. Vei vedea că acest lucru se va dovedi de neprețuit atunci când ești la cumpărături.

  1. Pune ideile într-un tablou

Tabloul de idei este un instrument excelent pentru a vizualiza modul în care elementele decorative funcționează împreună. Apoi poți alege câteva imagini care se potrivesc cu percepția ta despre spațiul în care îți vei petrece o mare parte de timp și combină-le cu schițe ale camerei, texturi și culori. Îți va fi mult mai ușor să alegi dintre câteva opțiuni pe care deja le-ai studiat în prealabil.

  1. Alege culorile

Culorile din design sunt un important punct de plecare, deoarece acestea îți oferă idei pentru alegerea vopselei, tapițeriei și decorațiunilor. Ține cont și de faptul că nuanțele opuse una față de cealălaltă sunt contrastante și împreună pot crea un efect dramatic puternic. De asemenea, pentru un plus de culoare și de autenticitate, poți opta pentru produse handmade. Acestea, nu numai că îți vor înfrumuseța încăperea, îți vor da o stare de bine, ci vor deveni și atracția pricipală pentru musafiri, mai ales pentru cei care iubesc frumosul și autenticul.

  1. Combină totul

În final, după ce toate informațiile  de care ai nevoie sunt bine puse la punct, tot ce trebuie să faci este să combini toate elementele și să compui decorul pe care ți-l dorești. Ține cont de sfaturile celor din jur, dar nu uita că cea mai importantă este alegerea ta.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.