Nici nu se pune problema ca o nuntă să nu aibă și un tort pe masură. Este unul dintre cele mai importante evenimente din viața fiecăruia, motiv pentru care selectarea acestuia trebuie să reprezinte una dintre priorități. Este vorba despre desertul care încheie evenimentul, deci este necesar ca acesta să iasă perfect, atât din punct de vedere al gustului, cât și al aspectului.

La fel ca și mirii, tortul de nuntă face parte din atracțiile cele mai importante ale evenimentului. Astfel, este ideal ca modelul ales să arate deosebit, dar și să fie pe gustul tuturor. Speciliștii ArtDessert cunosc îndeaproape toate detaliile legate de alegerea celui mai potrivit tort de nuntă și ne invită să descoperim soluția prin care putem lua o decizie inspirată.

  • Un tort de nunta la comandă

Numărul mirilor care aleg să își pregătească personal tortul este destul de mic. Pentru ca acesta să iasă perfect este necesar ca fiecare detaliu să fie realizat cu iscusință, iar un cofetar priceput știe că nu oricine poate să facă asta. O opțiune pentru cei care doresc să aiba parte de unul dintre cele mai deosebite torturi nunta este prin comandarea acestuia. Astfel, un cofetar experimentat va putea crea o adevărată operă culinară, care să corespundă atât din punct de vedere al gustului, cât și al aspectului.

  • Tema pentru eveniment

De preferat ar fi ca orice nuntă să aibă și o temă. Astfel, decorurile, meniul și dresscode-ul vor fi mai ușor de determinat. Mai ales alegerea decorațiunilor pentru tort va deveni o misiune mult mai ușoară. Atunci când vine vorba de acest detaliu, în cadrul paginii artdessert.ro cei interesați sunt întâmpinați cu cele mai interesante idei de torturi nuntă.

  • Bugetul disponibil

După cum este și de așteptat, prețul unui tort va crește în funcție de gramaj. Desigur, și ingredientele folosite ca și pretențiile pentru decorațiuni ar putea avea o oarecare influență în această privință. Pentru a avea siguranță că tortul ales este și cel mai potrivit, dar și în cantitatea suficientă, stabilirea unui număr de invitați este necesară. Atunci când se cunoaște numărul de felii necesare, mirii vor ști și cât de mare ar trebui să fie prăjitura. În mare, pentru un număr cuprins între 50 – 100 invitați este necesar un tort cu 3 etaje.

  • Textura tortului

Atenția mirilor trebuie să fie îndreptată și asupra texturii tortului. Este vorba nu doar despre ingredientele folosite în pregătirea acestuia, dar și de tipul de creme alese. Acestea trebuie să fie cât mai light. Având în vedere că deja vor fi servite felurile de mâncare, ceva ușor este exact ceea ce doresc oaspeții. Ceva răcoros și fin ar putea fi ideal în acest sens, însă sfatul unui cofetar cu experiență este cel mai potrivit.

 

 

  • Tipul decorului

Variantele de decor sunt extrem de multe. Astfel, în general, mirii trebuie să aleagă între o sumedenie de idei de decorațiuni realizate din ciocolată și înfrumusețarea tortului cu ajutorul florilor reale. Pentru a lua o decizie potrivită în acest sens, bugetului stabilit ar putea fi de ajutor ca si aspect primordial.

Acestea sunt principalele aspecte pe care experții ArtDessert ne sfătuiesc să le avem în vedere pentru alegerea tortului de nuntă ideal. Cei care doresc să descopere cele mai interesante idei cu privire la decor, dar și la compoziție, pot accesa pagina artdessert.ro.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.