Specialiștii din domeniul imobiliar susțin că în acest an prețul locuințelor va continua să crească. La acest moment, Cluj-Napoca este orașul din România cu cele mai scumpe prețuri ale locuințelor, fiind urmat de București, Timișoara și Iași.
Tot mai mulți oameni care intenționează să își lărgească sursele de venit aleg să investească în domeniul imobiliar, un domeniu din ce în ce mai căutat. Pentru ca investițiile să fie de succes este necesară însă o bună informare și multă prudență.
Dacă ești la început și cunoști persoane cu experiență în domeniu și ai nevoie de un sfat, nu te feri să le ceri părerea. O simplă idee din partea unei astfel de persoane îți poate fi de folos mai mult decât îți poți imagina la un anumit moment.
Informează-te
Specialiștii recomandă să nu cumperi un imobil într-o zonă despre care nu știi nimic fără să te informezi foarte bine înainte. De exemplu, dacă te hotărăști să cumperi un apartament în Constanța, dar tu locuiești la 300 de kilometri depărtare, nu ezita să apelezi la serviciile unei agenții imobiliare, care te poate ajuta să faci cea mai bună alegere.
Vizitează cât mai multe locuințe
Înainte de alege o locuință, vizitează cât mai multe proprietăți. Indiferent dacă primul apartament vizionat ți-a făcut o impresie foarte bună, cu cât vei vedea mai multe oferte cu atât îți vei putea face o idee cât mai bună despre valoarea zonei în care vrei să investești, dar și a locuinței.
Negociază
Nu te feri să negociezi prețul. Marea majoritate a ofertelor de vânzare au, după suma cerută, și „Negociabil” / „Ușor negociabil”. Asta înseamnă că vei putea reduce prețul achiziției, iar suma economisită o poți investi în renovare sau o poți folosi pentru alte cheltuieli.
De asemenea, este important ca de la început să îți stabilești obiectivele financiare pe care dorești să le atingi în urma investiției pe care dorești să o faci. De exemplu, dacă dorești să renovezi locuința și să o vinzi sau să o închiriezi. În zone cu centre universitare, cu nivelul de trai mult mai ridicat, precum Cluj, Timișoara sau București îți va fi mult mai ușor să dai spre închiriere un apartament, decât dacă ar fi într-un orășel de provincie.
Dacă te-ai hotărât să dai spre închiriere apartamentul, ai grijă ce oameni accepți drept chiriași. Cel mai indicat este să faci un contract de închiriere, care îți poate fi foarte util, ca probă în instanță, în caz că lucrurile nu decurg cum v-ați înțeles.
Lasa un raspuns