Atunci când îți dorești să te bucuri de fiecare clipă petrecută în casă, indiferent de activitatea pe care o desfășori, și să ai parte de confort din toate punctele de vedere, trebuie să iei anumite decizii. Gândește-te foarte bine ce îți dorești și caută soluțiile potrivite pentru tine, în funcție de nevoile și de spațiul pe care îl ai la dispoziție. Iată câteva sfaturi utile pentru un confort sporit.

Apelează la iluminatul inteligent

Dacă îți dorești să faci economie la factura de energie electrică, iar în același timp să ai parte de confort, atunci apelează la iluminatul inteligent. Cu ajutorul acestuia vei avea posibilitatea să controlezi, de la distanță, prin intermediul unui smartphone sau chiar tabletă, intensitatea și culorile luminii din fiecare încăpere. În funcție de activitatea pe care o să o desfășori la momentul respectiv, vei putea să îți creezi propria atmosferă, indiferent că vei dori să muncești, să te relaxezi sau să citești. În plus, un mare avantaj al iluminatului inteligent este faptul că poți programa becurile să se aprindă în orice moment al zilei, fără să fii acasă. Deci, va fi o măsură suplimentară de siguranță, pentru că acest aspect îi va face pe hoți să creadă că în locuință se află cineva. 

Alege un sistem de încălzire eficient

Indiferent că locuiești la casă sau bloc, ai nevoie de un sistem de încălzire eficient, dar și de apă caldă la discreție. În prealabil, ca să nu ai parte de risipă de căldură, se impune termoizolarea căminului. De aceea, ia în considerare să îți instalezi o centrală termică, care va da randamentul pe care îl vrei, iar tu te vei bucura de un confort termic sporit. Iar dacă ai deja una, pentru a te asigura că aceasta va avea o durată lungă de viață și că vei evita posibile defecțiuni, apelează la specialiști pentru o revizie centrala. În plus, un alt avantaj pe care ți-l oferă o centrală termică performantă este acela că poți controla nivelul umidității din camere, pentru a preveni apariția mucegaiului. Pentru că odată ce se instalează, pe lângă faptul că e inestetic, poate duce la afecțiuni respiratorii sau alte probleme de sănătate, de aceea se impune scoaterea mucegaiului de pe pereti, în cel mai scurt timp.

Instalează-ți un sistem de securitate performant

Pe lângă confort, ai nevoie și de siguranță, să știi sigur că nimeni nu va atenta la bunurile tale de valoare. De aceea, e recomandat să îți instalezi un sistem performant de securitate. Mai ales dacă locuiești la casă, montează-ți camere de supraveghere atât în interior, cât și în exterior. De asemenea, la intrare ți-ar prinde bine o ușă metalică ranforsată. Iar ca să te asiguri că niciun hoț nu va încerca să pătrundă pe proprietatea ta și să împiedici orice tentativă de furt, instalează-ți un videointerfon, împreună cu un sistem antiefracție. În plus, folosește și un sistem de alarmă, ca să pună răufăcătorii pe fugă. Iar pentru siguranța ta și a celor dragi, ți-ar prinde bine detectoare de fum, gaz și unul pentru inundații. 

Electronice și electrocasnice moderne

În cazul în care ai electronice și electrocasnice vechi, cu randament scăzut, din cauza cărora facturile tale sunt tot mai mari, e timpul să le înlocuiești cu modele moderne. În felul acesta, vei câștiga timp și vei avea parte de un confort crescut. Dotează-ți locuința cu tot ce ai nevoie. De exemplu, din bucătărie nu ar trebui să îți lipsească o plită electrică, un cuptor cu microunde, un espressor pentru cafea, un toaster, ca să ai mereu pâine prăjită la îndemână, un blender sau un storcător, ca să te bucuri de sucuri proaspete. De asemenea, ți-ar prinde bine și o mașină de spălat cu uscător încorporat, ca să ai tot timpul hainele curate și uscate. În plus, dacă vrei să nu te mai ostenești cu clasicul aspirator, să te tot apleci, poți apela la un robot de aspirare, care să te scape de treburile casnice, la fel cum o mașină de spălat vase te va scuti de burete. 

Acestea sunt doar câteva dintre sfaturile la care poți apela. 

 

Sursă foto: pexels.com

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.