Sâmbătă, 16 septembrie, în satul Păiseni din comuna Cornu Luncii, a avut loc dezvelirea şi sfinţirea unui monument dedicat sublocotenentului p.m. Ioan Grosaru, la zece ani de la trecerea sa la cele veșnice.
Evenimentul a fost organizat la iniţiativa Primăriei comunei Cornu Luncii şi a Asociaţiei Naţionale „Cultul Eroilor – Regina Maria” – filiala Suceava. După intonarea Imnului Naţional al României a fost dezvelită Crucea de 7 metri şi jumătate, aflată deasupra mormântului sublocotenentului Ioan Grosaru şi ridicată în memoria tuturor eroilor din satul Păiseni, ale căror nume sunt înscrise pe alte două plăci comemorative.
Slujba de sfințire şi parastasul pentru eroul-poet au fost săvârşite de Înaltpreasfinţitul Părinte Pimen, alături de un sobor de preoţi, în prezența delegaţilor Armatei, a autorităţilor administraţiei centrale şi locale şi a sutelor de credincioşi.
Despre semnificaţia evenimentului au rostit alocuţiuni ing. Gheorghe Fron, primarul Comunei Cornu Luncii, Mirela-Elena Adomnicăi, prefectul jud. Suceava, col. Dragoş Iacob, reprezentantul Statului Major al Forțelor Terestre şi comandant al Brigăzii 15 Mecanizată „Podu Înalt” – Iaşi, şi Dumitru Davidel, maistru militar principal (r.), prim-vicepreşedintele Asociaţiei „Cultul Eroilor” – Suceava.
„Sunt onorat că astăzi, la 10 ani de la tragicul sfârșit, ne-am adunat în număr atât de mare pentru a-i cinsti memoria și a-i aduce un ultim omagiu celui care și-a dat viața pentru apărarea intereselor țării. În semn de recunoștință și aleasă prețuire îi închinăm acest complex monumental sublocotenetului Ioan Grosaru”, a transmis Gheorghe Fron, primarul comunei Cornu Luncii.
Sublocotenentul p.m. Ioan Grosaru a participat la misiuni de menţinere a păcii în Afganistan şi Irak. În timpul unei misiuni de patrulare, vehiculul militar în care se afla a călcat pe un dispozitiv artizanal şi a luat foc. Ajutând la evacuarea colegilor răniţi, Ioan nu s-a mai putut salva, trecând la cele veşnice în data de 21 septembrie 2007.
Sursa: www.doxologia.ro
Lasa un raspuns