Până nu de mult, acest tip de încălzire părea de ordinul filmelor SF. Obișnuiți fiind toată viața cu radiatoare greoaie și inestetice, nu credeam că e posibil așa ceva. De la cele din fontă, de-ți trebuiau 3 oameni să le poți scoate afară din casă, am trecut la altele din metal, ce-i drept un pic mai ușoare, un pic mai estetice, dar nu la modul demne de prima copertă a revistelor de home & living. Aspectul și dimensiunile mari încă ruinează decorul total al încăperilor, plus că fură din spațiul ce ar putea fi valorificat în alt mod.

Deci, pentru cei ce au început construcțiile sau renovările unei locuințe în perioada când a apărut și pe piața noastră încălzirea în pardoseală, dacă au avut buget disponibil, nici nu au mai stat pe gânduri și au optat direct pentru această variantă. Pe lângă aceste aspecte încălzirea în pardoseală aduce mai multe beneficii pe care le vei afla mai jos.

 

Beneficiile încălzirii în pardoseală

 

Dacă încă ești în faza de construcții, atunci Shop Einstal este locul ideal unde să găsești toate cele necesare pentru acest sistem. Pe lângă faptul că este un sistem invizibil și economisești spațiu, acest tip de încălzire aduce economie financiară majoră. Poate inițial prețul investiției îi determină pe consumatorii casnici să renunțe, însă, dacă și-ar fi făcut temele îndeajuns ar fi aflat că pe termen lung încălzirea în pardoseală aduce o economie financiară între 20-40% la factura lunară, depinzând și de agentul sistemului de încălzire, ceea ce este destul de mult.

Confortul termic în casă este sporit față de folosirea radiatoarelor. Papucii vor dispărea, podelele vor fi calde și aveți libertatea de a merge desculți. Încălzirea camerei este mai eficientă, fiindcă se face de jos în sus, în cazul radiatoarelor aerul fiind împins către tavan.

În plus, nu se mai antrenează praful adunat în grilaj și nici nu mai este ars. Acest lucru este mai ales important pentru cei ce suferă de alergii sau au alte afecțiuni respiratorii. Totodată, se poate regla în fiecare cameră din locuință un alt nivel de temperatură cu ajutorul centrului de comandă.

 

Încălzirea în pardoseala DIY

 

În primul rând, ideal ar fi ca acest sistem să fie montat înainte de instalarea pardoselii, fiindcă dacă se optează pentru el mai târziu vor crește implicit și costurile și deranjul din casă, fiindcă trebuie scos parchetul/gresia, instalat sistemul, apoi pus totul la loc.

În al doilea rând, încălzirea în pardoseală poate fi făcută și de către tine dacă le ai cu meșteritul, nu trebuie neapărat să apelezi la un specialist. Vei avea nevoie de distribuitoare, țevi sau un covor din fire electrice depinzând de agentul de încălzire folosit termic/electric, folie anticondens și strat izolator. Peste sistemul instalat se va turna o șapă subțire de 3-5 cm. Desigur, se mai pot folosi și alte accesorii precum plăcile cu nuturi ce ușurează montarea țevilor.

Pentru distribuitoare vei avea nevoie de un centru de comandă care asigură conectarea la toate componentele sistemului. Cu ajutorul acestuia se răcesc sau încălzesc zonele din casă. Toate aceste accesorii și multe altele pentru crearea propriului sistem de încălzire în locuința ta le vei regăsi pe site-ul www.shop-einstal.ro.

Contact:

0766261389

0766261392

0786124777

 

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.