Duminică, 19 decembrie, mai multe glasuri s-au reunit pentru a colinda în amintirea părintelui Ionuț Bilauca, în cadrului concertului de colinde ce, deloc întâmplător, îi poartă numele.

Au răspuns pozitiv invitației, colindători din localitate, corul Mănăstirii Dragomirna, elevii Școlii Gimnaziale Mitocu Dragomirnei și Ansamblul Folcloric „Cercănelul” din Maramureș.

Întreaga activitate, desfășurată la Biserica din comună, a însemnat și un bun prilej de revedere pentru localnici, care, deși nu au fost prezenți într-un număr foarte mare s-au bucurat de fiecare colindă.

Ideea ca acest concert să existe i-a aparținut, încă de acum 7 ani, actualului edil al comunei, Radu Reziuc, care a găsit, în fiecare an o soluție ca acesta să se întâmple.

„Anul trecut am colindat la mormântul părintelui, iar anul acesta ne-am gândit să organizăm în Biserică. Sperăm ca atunci când nu vor mai fi restricții să extindem evenimentul la Căminul Cultural.

Vă dorim tuturor să aveți parte de sărbători minunate și să vă bucurați de colindele ce ne pregătesc pentru sărbătoarea Nașterii Domnului”, le-a transmis primarul  Radu Reziuc celor prezenți.

Invitații speciali din Maramureș au oferit un spectacol memorabil de colinde, fiind aplaudați la scenă deschisă.

Alături de ei, și edilul comunei a interpretat o colindă tradițională.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.