Direcția de Sănătate Publică Suceava a cerut Colegiului Medicilor Dentiști aplicarea celei mai drastice sancțiuni pentru medicul Cristian Mircea Pușcașu, care are o altă opinie decât a majorității cu privire la vaccinarea copiilor. Astfel, acest doctor ar putea rămâne fără dreptul la liberă practică, toate acestea pentru că s-a împotrivit sistemului și a îndrăznit să își exprime public o părere.

Democrație, liberă exprimare, dreptul la opinie, respectul profesiei, astea nu mai contează. E mai rău ca la comuniști, unde dacă erai contra regimului nu făceai carieră la oraș, într-un spital dotat, dar te expediau medic la țară. Nici măcar comuniștii nu cereau excluderea medicilor din circuit.

Este lesne de înțeles că întreg sistemul se teme de acești oameni a căror părere contează, iar asta te face să te întrebi de ce atâta frică?

Mai mult decât atât, doctorul Mircea Pușcașu a arătat pe o pagină de socializare că „nimeni nu este împotriva vaccinurilor! Dimpotrivă, am fi cu toţii mulţumiţi ca să-şi îndeplinească rolul”.

Altfel, doar pentru că un cetățean al acestei țări are o altă opinie decât cea care este „în trend”, îl lăsăm fără serviciu, doamna Zorescu? Înainte de a fi doctor, Pușcașu este cetățean al acestei țări, ceea ce înseamnă că, potrivit Art. 30 din Constituția României „libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile. (2) Cenzura de orice fel este interzisă.”

 

Olivia Steer: „Mircea Pușcașu, unul din puținii medici care mai au integritate”

 

Dușman declarat al oricărui tip de vaccin, mai ales celor recomandate copiilor, soția lui Andi Moisescu este motorul unei uriașe controverse, susținând cu tărie că micuții răpuși de epidemia de rujeolă din țara noastră ar fi avut o șansă în plus dacă nu erau injectați. Olivia Steer a salutat în totalitate tot ce a spus doctorul Pușcasu. Mai mult decât atât, ea consideră că România are din ce în ce mai puțini doctori integri, iar Mircea Pușcașu este unul dintre ei.

 

Scriitoarea Luminiţa Aldea: „Niciodată, absolut niciodată nu aș pedepsi pe cel ce are altă părere decât mine

 

Scriitoarea Luminiţa Aldea și-a exprimat, de asemenea, punctul de vedere cu privire la scandalul care îl privește pe medicul sucevean, pe o pagină de socializare.

Eu sunt pentru vaccinare, cel putin pentru câteva boli grave, dar niciodată, absolut niciodată nu aș pedepsi pe cel ce are altă părere decât mine. Mă gândesc la boli cumplite ce au fost eradicate datorită vaccinului. Aveam mai multă încredere în vaccinurile românești produse la Institutul Cantacuzino, decât în niște «fiole» îndoielnice aduse de prin Asia”, a scris Luminița Aldea.

 

Fostul președinte al Colegiului Medicilor din România, atac dur la adresa DSP Suceava

 

Fostul președinte al Colegiului Medicilor din România, dr.Vasile Astărăstoae  a declarat pentru ProTv că cei de la DSP Suceava săvârșesc un abuz din exces de zel, dreptul la opinie fiind încălcat în acest caz.

…. o doamnă directoare de la DSP Suceava s-a gândit cum poate să se remarce și să-și mulțumească șefii din Minister, mai ales că însuși premierul Tudose (da, chiar domnul Tudose), se interesează de campania de vaccinări. Avea în județ un medic stomatolog care scria pe Facebook articole antivaccinare. Cum să-l pună la punct? Lapidarea, arderea pe rug sau ostracizarea i-ar fi plăcut, dar nu erau posibile. Să-l dea în penal? Imposibil pentru că medicul nu făptuise o acțiune sau inacțiune materială de a împiedica vaccinarea. Și culmea, în Codul Penal nu este trecut delictul de opinie. Încă. Se poate remedia aceasta omisiune în viitor. Să-l sancționeze administrativ, nu poate pentru că nu îi este subordonat. Și atunci Bingo! Răspunderea disciplinară. Îl reclamă la Colegiu Medicilor Dentiști cu solicitarea de a i se interzice practicarea medicinei. În baza cărei prevederi din lege? Ce articol din Codul deontologic sau din lege a încălcat medicul respectiv? Astea sunt amănunte, fleacuri care nu o interesează pe doamna directoare. Scopul a fost realizat. Toată țara a auzit de ea, șefii sunt mulțumiți, vacciniștii o aplaudă, antivacciniști o blamează – este vedetă.

 

Poate ne explicați și cum stă treaba cu „obiectivele asumate”

 

Direcțiile de Sănătate Publică reprezintă actori importanți în strategia națională de creștere a ratei de vaccinare împotriva rujeolei și a altor boli contagioase, iar asta a făcut ca toți șefii de DSP din țară, care n-au ascultat de mai marii de la minister, să fie demiși de ministrul Sănătății, Florian Bodog.

Astfel, nu e de mirare de ce DSP Suceava cere cele mai drastice pedepse pentru medicul sucevean.

 

 Situație similară cu antibioticele

 

Cu toții am auzit măcar o dată că un tratament cu antibiotice trebuie urmat până la capăt, chiar dacă starea sănătății se îmbunătățește.

Experții britanici pun însă în discuție această regulă, estimând că, de fapt, se favorizează rezistența la medicamente.

I-am putea sfătui pe pacienți să oprească tratamentul când se simt mai bine, în contradicție cu avizul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS)“, scriu profesorul Martin Llewelyn, specialist în boli infecțioase, și alți nouă medici sau profesioniști din domeniul sănătății într-un articol publicat de revista medicală BMJ.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.