Duminică, 29 septembrie, la ora 05:55, Poliția orașului Liteni a fost sesizată prin SNUAU 112 de către un mecanic de locomotivă care a traversat oraşul Liteni despre faptul că la trecerea la nivel cu calea ferată de pe str. Găinărie din oraşul Liteni se află un autoturism răsturnat.

În urma cercetărilor s-a stabilit că drumul judeţean 208 A Suceava – Paşcani se intersectează cu calea ferată Suceava – Bucureşti pe raza oraşului Liteni în zona numită „Găinărie”. 

La aprox. 4 metri de calea ferată, pe partea dreaptă a drumului judeţean, respectiv pe str. M. Sadoveanu, se află autoturismul VW Passat, răsturnat pe partea dreaptă, cu multiple avarii la partea din faţă, cu parbrizul spart şi cu air-bag-urile acţionate. Autoturismul nu era încuiat și nu avea plăcuţele cu numerele de înmatriculare. Procedând la efectuarea unui control în interiorul autoturismului, s-a găsit un contract de vânzare – cumpărare a autoturismului încheiat între D.M., de 24 ani, din oraşul Liteni şi M.A., de 20 ani, din aceeași localitate.

Din evidenţele Poliţiei Oraşului Liteni rezultă că M.A. este cercetat penal de Poliţia Oraşului Liteni pentru comiterea infracţiunii de „conducere fără permis” constând în aceea că la data de 03.09.2019, ora 19.24, a condus pe raza satului Rotunda, oraşul Liteni, autoturismul VW Passat, iar prin ordonanţa din data de 05.09.2019 faţă de acesta s-a dispus măsura provizorie a controlului judiciar până la data de 03.11.2019.

În zonă s-au găsit mai multe bunuri de uz casnic şi scule întinse pe sol, respectiv pături, autofiletantă, aparat de spălat cu presiune, cuţite, mănuşi şi şorţ din zale folosite în abator, cizme, două televizoare şi alte bunuri. De asemenea, în cultura de porumb din apropiere am găsit o plăcuţă cu numărul de înmatriculare. De asemenea, s-a găsit o motocicletă fără marcă şi a cărei serie de caroserie nu a putut fi identificată, fără plăcuţe cu numere de înmatriculare, motocicletă despre care există date că aparţine lui D.V. din satul Rotunda, oraşul Liteni. 

Analizând bunurile găsite la faţa locului, s-a dedus că bunurile ar putea proveni de la locuinţa lui C.M., de 27 ani, din oraşul Liteni, care lucrează în Germania la un abator. A fost identificată mătuşa sa susnumitului care a recunoscut bunurile ca aparținând ale nepotului. La locuința lui C.M. au fost identificate urme de efracție.

M.A. a recunoscut că în cursul nopţii de 28/29.09.2019, a consumat băuturi alcoolice împreună cu D.V., iar în jurul orei 03.00, s-au hotărât să spargă locuinţa lui C.M., despre care ştiau că este plecat la muncă în străinătate.

M.A. a arătat că el a condus autoturismul VW Passat, iar D.V. a condus motocicleta, găsite la locul impactului, deşi niciunul nu avea permis de conducere, au pătruns prin efracţie în locuinţa persoanei vătămate, au sustras bunurile găsite la faţa locului, pe care le-au încărcat în autoturism după au plecat către satul Rotunda însă la intersecţia cu calea ferată, ddin cauza lipsei de experienţă în conducerea autoturismului şi din cauza stării de ebrietate, M.A. a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare şi a lovit cu autoturismul traversele de cale ferată din dreptul barierei CFR.

M.A. a fost testat cu aparatul etilotest rezultând o concentraţie de 0,26 mg/litru alcool pur în aerul expirat.

Autoturismul VW Passat, mopedul neînregistrat fără serie, contractul de vânzare cumpărare cât şi plăcuţele cu numerele de înmatriculare au fost ridicate ca mijloc material de probă în temeiul art. 197 din C.p.p. 

S-a dispus reținerea suspecților M.A. și D.V. pentru 24 ore. Susnumiții au fost introduși în CRAP al IPJ Suceava.

S-a întocmit dosar penal privind infracţiunile de „furt calificat” și două infracţiuni de „conducere fără permis”, prejudiciul fiind de 10.000 lei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.