Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a anunțat, în conferința săptămânală de presă, că se lucrează la extinderea iluminatului public pe mai multe străzi din oraș. De asemenea, edilul intenționează să monteze cât mai multe camere video pe străzile municipiului, întrucât siguranța cetățeanului este primordială.

Primarul a mai spus că, pentru a evita tragedii precum cea de la Caracal, unde două fete au fost răpite, violate și apoi ucise, se va suplimenta și numărul patrulelor Poliției Locale, acestea urmând să patruleze pe străzile orașului.

„Mergem mai departe cu extinderea rețelei de iluminat public în municipiul Suceava, pe străzile: Victoriei, Decebal, Izvoarele Cetății, Măgurei și Ion Irimescu. Municipiul Suceava își propune în continuare să facă eforturi pentru a extinde rețelele de iluminat public. De asemenea vom monta și camere video, pentru a avea un grad ridicat de siguranță pentru cetățeni. Vrem să facem cât mai multe patrule cu polițiști locali pe care să le trimitem pe teren. Suntem printre puținele orașe care au patrule ale Poliției Locale”, a declarat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

Primarul Lungu a mai precizat că Suceava se numără printre puținele orașe din țară care are patrule ale Poliției Locale și pe timp de noapte. De altfel, edilul a subliniat că va face tot ce ține de el pentru a asigura un climat de siguranță pentru suceveni.

„În alte orașe, având în vedere că nu se plătesc orele suplimentare la Poliția Locală, polițiștii patrulează până la orele 22:00, după care responsabilitatea este a Poliției Naționale. Noi nu facem așa. Avem o colaborare bună cu Poliția Națională, cu Jandarmeria și vrem să mărim numărul acestor patrule. Pentru mine, siguranța cetățeanului este pe primul loc și sper ca în Suceava să nu avem parte niciodată de astfel de tragedii cum este cea de la Caracal”, a conchis primarul Ion Lungu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.