O prezență nouă și activă în administrația județeană, Silvia Boliacu este o expertă în “ale economiei”. Erijându-se în reprezentantul președintelui pe probleme economice, aceasta încearcă să facă “ordine” în departamentele și instituțiile subordonate Consiliului Județean, ordonând sarcini și emițând decizii (toate verbale!!!), într-o manieră învățată de pe vremea când lucra în Primăria Rădăuți, cu renumitul […]

O prezență nouă și activă în administrația județeană, Silvia Boliacu este o expertă în “ale economiei”. Erijându-se în reprezentantul președintelui pe probleme economice, aceasta încearcă să facă “ordine” în departamentele și instituțiile subordonate Consiliului Județean, ordonând sarcini și emițând decizii (toate verbale!!!), într-o manieră învățată de pe vremea când lucra în Primăria Rădăuți, cu renumitul Aurel Olărean. În ultimii ani, a trecut prin mai multe scandaluri la locurile de muncă deținute. După celebrele episoade cu primarul Olărean, dar și cu diverși cetățeni din zona Rădăuți, Boliacu s-a remarcat și la Direcția Generală a Finanțelor Publice Suceava, întrând în conflict cu directorul Petrică Ropotă.

Credem că președintele Cătălin Nechifor s-a cam riscat aducând-o în echipa sa pe experta în „jonglerii” economice.  Cu un program de lucru, parcă, copiat din Primăria Rădăuți sau DGFP Suceava, doamna Boliacu face scurte vizite la instituțiile subordonate trasând ordine prețioase, gândite încă de acasă sau de prin restaurantele colegilor de partid, iscând noi conflicte.

Auditoarea Boliacu intră în noi dispute, jignind salariații Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, acuzându-i pe toți că fură. Așa că s-a apucat să cântărească în centrele Direcției până și ciolanele cu carne puse deja la fiert pentru mesele bolnavilor. Un episod memorabil pentru salariați s-a petrecut atunci când Boliacu a scos cu mânuțele ei toate ciolanele din ciorbă să le cântărească. Astfel, s-a constatat o depășire a rației totale de carne cu 400 de grame. Doamna, foarte revoltată a remarcat din nou: “Toți furați aici!”, dar uitase probabil că osul ar trebui scăzut din cantitate. Noroc cu zeama care a ieșit la cântar! Deci, furtul e la carne sau la os? Aceasta-i întrebarea! Sperăm, cât mai repede, să avem raportul final de control.

În calitate de șef al biroului de audit, în loc să vegheze, de la distanță, la respectarea procedurilor legale, Boliacu face “numărători paralele” trăgând cocluzii pripite, mânată de propriile interese.

Cu un “potential” fantastic, doamna Boliacu poate obține și ea un titlu de „femeie a anului”, dar în manieră ridicolă, drept pentru care, până atunci, noi o declarăm “Bufonul nostru”, al redacției. Și asta pentru simplul motiv că este un personaj întreținut la curtea suveranului Nechifor, iar prin acțiunile și gesturile sale, ne stârnește râsul!

Despre autor

Postari asemanatoare

One Response

  1. anonim

    Sa isi aduca aminte cand fura la scoala, chilotii colegelor ei, dupa sa acuze de furt pe altii 😉

    Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.