urnalistul Silviu Mănăstire face, pe pagina de Facebook a emisiunii ”Dosar de politician”, o analiză sumbră a viitorului apropiat, în condițiile în care Executivul se tot împrumută cu sume uriașe, la dobânzi foarte mari, pentru a acoperi majorările de pensii și salarii.

”Pesediștii sunt obligați să împrumute miliarde de euro pentru plata salariilor bugetarilor și a pensiilor. Circa 14 miliarde pe an.

În semestrul I 2019 au împrumutat, conform datelor strecurate cu țârâita în presă, circa 7-8 miliarde de euro.

Veniturile statului nu fac față la pensii de 70 de miliarde de lei (2019), apoi la 86,35 miliarde lei (2020), la 119,6 miliarde de lei (2021) pentru ca să atingă incredibila sumă de 142,65 miliarde de lei în 2022. Acum, doar salariile la stat reprezinta 30 la sută din venituri. În scurt timp, jumătate din banii pe care pe statul îi încasează se vor duce pe pensii și salarii”, scrie ziaristul.

Silviu Mănăstire vede România ca pe ”o mașină cu accelerația apăsată la maxim care se îndreaptă spre zid.

”Frâna nu mai funcționează. Vâlcov și Dragnea au pompat benzina, iar, fie motorul va lua foc, fie ne oprim în zid.

Oricine vine la guvernare în următorii doi ani trebuie să concendieze 500 de mii de bugetari, să taie din investiții și programe sociale, să introducă noi taxe și impozite pe mediul de afaceri și pe venituri, să impoziteze anumite pensii (cele speciale sau cele peste un plafon de 1000 de euro)”, a încheiat jurnalistul.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.