Într-o postare pe pagina de Facebook Dosar de Politician, jurnalistul de investigații Silviu Mănăstire reacționează după ce PS News a scris joi despre faptul că Gheorghiță Mîndruță, senator USR, ar fi cheltuit 8500 de euro pentru o deplasare în Statele Unite.

„Una bucată senator USR cheltuie 8500 (!!!) de euro pentru o deplasare și decontează avion la business class și hotel de 5 stele la New York.
Fără rușine, useristul urlă că alți senatori de la PNL, UDMR, PSD merg și ei în deplasări, numai că sunt mai proști și nu decontează la business class…
Băieții aceștia de la usereu, dacă nu ar fi existat, ar fi trebuit inventați, spre deliciul unei țări întregi!”, scrie jurnalistul Silviu Mănăstire.

Gheorghiță Mîndruță a plătit pentru o noapte de cazare în SUA mai mult decât câștigă milioane de români într-o lună. Gheorghiță Mîndruță a plătit 420 de dolari pe noapte la hotelurile din SUA, potrivit documentului obținut în exclusivitate de PS News. În total, acesta a cheltuit 2.520 de dolari pentru cele 6 nopți de cazare și a primit inclusiv 84 de dolari diurnă. Diurna și cazarea pentru useristul Mîndruță au însemnat o cheltuială de 3.108 dolari pentru statul român, la care s-au adăugat taxa de participare (200 de euro) la eveniment și alte cheltuieli în valoare de 342 de dolari.

La cât a plătit pentru cazare, putem deduce că senatorul USR a stat la un hotel de lux în Statele Unite ale Americii. Potrivit prețurilor afișate de booking.com, cu 2.500 de dolari pentru 6 nopți poți sta fără probleme la un hotel de 5 stele în Washington și New York. Milioane de români nici nu visează să aibă vreodată posibilitatea să vadă măcar New York-ul.

Pentru toată această plimbare, Senatul a decontat suma de 37.243,68 de lei. Acești bani pot fi strânși de 27 de cetățeni români care muncesc o lună întreagă pentru salariul minim pe economie. Sau de 46 de pensionari români care trebuie să supraviețuiască o lună întreagă cu 800 de lei pensie. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.