Simona Halep a fost decorată marți cu Ordinul Național Steaua României, în grad de Cavaler. ”Este o mare onoare”, a spus sportiva româncă, la ceremonia de la Cotroceni.

Simona Halep a venit la ceremonie însoțită de părinții săi și de iubitul ei, Toni Iuruc.

Sportiva a fost primită de Klaus Iohannis. Ceremonia de la Palatul Cotroceni a început cu intonarea imnului României.

“Avem în faţa noastră o mare campioană, care a oferit românilor o mare bucurie şi un exemplu de nepreţuit. Dragă Simona Halep, aţi scris o pagină importantă din istoria tenisului românesc în doar 55 de minute la Wimbledon. Vă felicit din toată inima. A fost mai mult decât un meci, a fost o lecţie de concentrare, de forţă fizică şi ambiţie. Vă mulţumesc în numele românilor, pentru modul în care promovaţi ţara noastră şi sportul românesc. Doamnă şi domnule Halep, vă felicit, pentru că aţi crescut nu doar un mare sportiv, ci un om minunat, cu o conduită exemplară pe teren şi în afara lui. Felicit şi echipa care i-a fost alături. Simona Halep este deja una dintre cele mai iubite sportive din toate timpurile, prin puterea exemplului, reprezentaţi un mare model pentru toţi tinerii. Dragă Simona, performanţa la care aţi ajuns este datorită dumneavoastră şi familiei. Cel mai recent exemplu este că aţi câştigat un turneu pe iarbă, deşi nu avem aşa ceva în România. Vă doresc să aveţi parte de succes în tot ceea ce faceţi. De azi înainte când spui Halep spui România şi când spui România spui Halep. Vă felicit şi vă mulţumesc”, a declarat Klaus Iohannis.

Simona Halep a primit pentru victoria de la Wimbledon ordinul Steaua României, în grad de Cavaler.

“Vă mulţumesc. Este o mare onoare. Sper să inspir copiii, să le transmit plăcerea de a practica acest sport, care te ajută şi la dezvoltarea personală. Mulţumesc familiei mele, antrenorilor mei, echipei mele, lui Daniel Dobre, dar şi lui Darren Cahill, românilor de pretutindeni, mulţumesc pentru energia pozitivă. Sunt mândră că sunt româncă, sper să inspir toţi copiii pe mai departe. Sunt foarte emoţionată, este mai greu ca la finala de la Wimbledon”, a declarat la rândul său Simona Halep.

Simona Halep a câștigat turneul de la Wimbledon pe 13 iulie, când a învins-o în finală, în 2 seturi, pe Serena Williams. Este primul român care câștigă acest turneu de Mare Șlem.

Sursa: News.ro

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.