Sâmbătă, 5 martie, la Cajvana a avut loc ediția a VI-a a Simpozionului Internațional „Armonie prin joc și cânt, port și cuvânt”.

Directorul grădiniței din Cajvana, Harieta Mareci Sabol, alături de primarul Gheorghe Tomăscu și directorul școlii din Crasna, Ștefan MitricRespectul pentru diversitate, pentru identitatea celor percepuți ca fiind diferiți, înțelegerea, aprecierea și valorizarea culturii proprii și promovarea exemplelor de bune practici educaționale într-o societate în continuă schimbare, au fost doar câteva dintre obiectivele proiectului.

Primarul orașului Cajvana, Gheorghe Tomăscu a declarat că: „au fost două zile cu încărcătură emoțională și cu evenimente foarte frumoase. Cu toții am avut câte ceva de învățat din aceste activități culturale, iar delegația de la Crasna și Storojineț au fost cireașa de pe tort. Mulțumim domnului director pentru cuvintele frumoase și sincere aprecieri. Dorim să legăm o colaborare între noi, și totodată, sperăm să dezvoltăm și proiecte transfrontaliere care să aducă bani europeni, pentru a ne face viața mai furmoasă și mai prosperă în localitățile noastre. Îi mulțumesc și viceprimarului și doresc ca acesta să transmită acolo în administrația publică pe care o conduce, toată buna noastră intenție de colaborare. Eu vă mulțumesc și vă felicit pe toți, inclusiv cadrele didactice care și-au pregătit atât de bine programele artistice. Știu că nu le-a fost ușor și știu că toate se realizează prin muncă. Dar uitați că de multe ori munca are și răsplată. Vreau să vă felicit încă o dată pe toți și vă mulțumesc pentru tot ceea ce ați făcut ca această primăvară să fie cu adevarat o primăvară frumoasă”.

DSC_0013Ștefan Mitric, directorul Gimnaziului din Crasna, a felicitat echipa și pe toți cei care au participat la realizarea acestui eveniment. Acesta a precizat că dorește relații de legătură între instituțiile de învățământ din Cajvana și Crasna, localitatea cu cea mai mare populație românească din regiunea Cernăuți.

„Vă dorim o zi minunată de muncă și sperăm să ajungem ca aceste relații de legătură între instituțiile noastre de învățământ să se realizeze pe o perioadă foarte îndelungată. Vă mulțumim foarte mult pentru căldura cu care ne-ați primit”, a declarat Mitric.

La rândul său, Nicolae Robu, directorul liceului Tehnologic Cajvana, profund emoționant, a mulțumit tuturor celor implicați.

Primăvara, anotimpul culorilor„Le mulțumesc celor care au urmărit simpozionul nostru și vă felicit pentru această expoziție, pentru reprezentările poetice, pentru momentele cultural-artistice. Le mulțumesc tuturor celor care duc cultura suceveană acolo unde îi este locul”, a spus directorul Liceului Tehnologic Cajvana, Nicolae Robu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.