Prefectul Florin Sinescu dorește ca în această iarnă, persoanele care necesită dializă, să ajungă la timp la clinicile care fac acest tip de intervenție.

Potrivit reprezentantului Guvernului în teritoriu, transportatorii, chiar dacă sunt privați trebuie să respecte anumite standarde şi proceduri. Sinescu a precizat că a cerut o verificare completă maşinilor care efectuează transportul atât în ce priveşte echiparea tehnică pentru anotimpul rece inclusiv dotarea cu încărcătoare pentru telefoanele mobile, dar şi a şoferilor.

„Va exista o comunicare permanentă între aceste firme şi Comandamentul judeţean pentru situaţii de urgenţă, conducătorii auto se vor informa la fiecare deplasare în condiţii de avertizare meteo, şi se va face o prioritizare a deplasării bolnavilor către centrele de dializă sau casă în funcţie de starea vremii şi a drumurilor”, a cerut Sinescu.

În judeţul Suceava există 336 de persoane care beneficiază de dializă în trei centre, două în municipiul Suceava şi unul în Municipiul Rădăuţi, iar transportul asigurat de două  firme către aceste centre a pus serioase probleme autorităţilor,echipelor de intervenţie, în iarna precedentă. Din acest motiv a fost stabilită o procedură de lucru cu câteva măsuri clare menite să preîntâmpine repetarea acestor situaţii.

„Vreau ca în această iarnă, indiferent de condiţiile meteo transportul persoanelor ce necesită dializă să fie efectuat în condiţii de siguranţă. Nu doresc să avem din nou situaţii de ambulanţe blocate cu oameni bolnavi aşteptând echipele de intervenţie. Din acest motiv transportatorii chiar daca sunt privaţi trebuie să respecte anumite standarde şi proceduri” a declarat Prefectul judeţului Florin Sinescu.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.