În cadrul videoconferinţei susţinute astăzi de primul ministru Victor Ponta au fost stabilite măsurile ce se impun în vederea pregătirii pentru iarnă. Au fost abordate teme precum deszăpezirea, încălzirea în şcoli, precum şi stadiul pregătirii autorităţilor pentru lunile de iarnă.

         Instituţia Prefectului – judeţul Suceava a iniţiat o serie de măsuri în ceea ce priveşte asigurarea condiţiilor de desfăşurare a activităţilor economice şi sociale la nivelul unităţilor administrativ teritoriale în sezonul de iarnă 2012-2013.

     „Am transmis o circulară celor 114 unităţi administrativ teritoriale din judeţ prin care le-am solicitat un inventar al tuturor utilajelor de deszăpezire pe care le deţin, pentru a avea o conlucrare interinstituţională bună în situaţii critice. Deja se lucrează la centralizarea datelor primite până acum. Totodată s-a stabilit încheierea de protocoale de colaborare între secţiile de drumuri naţionale, pentru graniţele judeţului Suceava cu judeţele Bistriţa şi Botoşani, în special pentru zona pasului Tihuţa care este predispusă la blocaje în sezonul rece.

Am solicitat primăriilor situaţia adăposturilor pentru persoanele străzii în cazul în care vor fi temperaturi extrem de scăzute. S-a dispus catagrafierea gravidelor şi a persoanelor dializate pentru a se putea interveni eficient în situaţii de blocaje ale drumurilor. S-a stabilit o întâlnire cu primarii comunelor Stroieşti şi Ciprian Porumbescu pentru clarificarea situaţiei terenurilor pe care se vor monta parazăpezi pentru protecţia căii ferate Suceava – Vatra Dornei”, precizează Florin Sinescu, prefectul judeţului Suceava.

Potrivit unui comunicat de presă emis de către Instituţia Prefectului cele  mai des afectate porţiuni de drumuri sunt:

– DJ 209C Suceava-Berchişeşti, pe tronsonul dintre km 4 – km 6 – Moara;

– DJ 290 Salcea-Roşcani, pe tronsonul dintre km 9 – km 13 – Vereşti, Fântânele;

– DJ 291A Zvoriştea-Frătăuţii Noi, pe tronsonul dintre km 36 – km 38 – Muşeniţa;

– DJ 209D Moara –Siret, la km 3 şi pe tronsonul dintre km 32 – km 37 – Stroieşti, Dărmăneşti, Şerbăuţi;

– DJ 209H Fălticeni-Cornu Luncii, la km 4 – Baia;

– DN 17A la intersecţie cu DN2, km83 – Bălcăuţi;

– DN 2, la km 424- km 426 – Bosanci, Buneşti;

– DN 17, la km 242- km 243 – Stroieşti

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.