Colegiul Național „Petru Rareș”, Colegiul Național „Mihai Eminescu” și Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” din municipiul Suceava, organizează miercuri, 18 noiembrie, la Biroul francez, din incinta Casei Prieteniei, „Sinestezii francofone”.

Inițial, evenimentul propus a fost conceput ca o acţiune sinestezică ce îmbină armonios, ludic, vesel, toate artele, reprezentate prin elevii francofoni și francofili din cele trei licee partenere.

„Ca urmare a atentatelor care au avut loc pe 13 noiembrie în Paris, activitatea de miercuri va aborda diferit tema propusă, devenind prilej pentru a milita prin artă împotriva violenței, prejudecăților rasiale, religioase … chiar muzicale, care au avut consecințe atât de tragice”, au precizat organizatorii.

Programul va propune: prezentarea unei expoziții de afișe împotriva violenței, luări de poziție observate în comunitatea virtuală în favoarea solidarității franco-române, momente artistice cu mesaje de promovare a principiilor, valorilor umane fundamentale, flagrant încălcate, atât în Franţa, cât şi în România.

Coordonatorii evenimentului sunt profesorii Petronela Munteanu de la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” și Cristina Hetriuc de la Colegiul Național „Mihai Eminescu”.

 

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.