Furia față de cel mai prost sistem de drumuri din Uniunea Europeana a generat un nou tip de protest în România, comentează agenția de presă Bloomberg.

Bloomberg noteaza ca un om de afaceri din Suceava a organizat un protest pe 15 martie, timp de 15 minute, pentru a transmite Guvernului semnalul că frustrarea oamenilor este foarte răspândită.

Președintele Klaus Iohannis, care are frecvent dispute cu Guvernul, a susținut protestele de vineri, la care s-au raliat și unii primari care fac parte din partidul de guvernământ, observa Bloomberg.

“Demonstrațiile au devenit un lucru comun în ultimii ani, în contextul în care românii contestă eforturile Guvernului de a reduce sancțiunile pentru corupție”, comenteaza Bloomberg.

Canal de televiziune de știri paneuropean Euronews a relatat faptul că Ștefan Mandachi s-a săturat de promisiunile neonorate pe care le-au făcut guvernanţii români în ultimii 30 de ani referitoare la îmbunătăţirea infrastructurii rutiere. Euronews.com a arătat că numai în 2017 peste 1900 de oameni au murit în accidente pe şoselele din România, experţii punând aceste tragedii pe seama lipsei infrastructurii moderne.

Cea mai mică autostradă din lume face de rușine o națiune, scrie BBC despre protestul de vineri organizat în România, în cadrul mișcării #șîeu inițiată de omul de afaceri sucevean Ștefan Mandachi, care a construit simbolic un metru de autostradă pentru a atrage atenția asupra infrastructurii rutiere critice din România. BBC notează că România înregistrează cel mai mare număr de accidente rutiere din UE soldate cu morți.

Zeci de mii de romani, din țară și din diaspora, zeci de firme, mai mici sau mai mari, bănci, agenții imobiliare sau ambasade, profesori și elevi, medici, polițiști sau transportatori, au spus la unison că își doresc autostrăzi în România, asumându-și în diverse forme sloganul “și eu”, viralizat pe Internet în ultimele săptămâni, oprindu-și activitatea pe 15 martie, începând de la ora 15:00, pentru 15 minute.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.