Orașul Siret face parte dintr-o asociație europeană numită „Douzelage”, care are în componență câte un oraș din fiecare țară europeană. Siretul este orașul românesc care ne reprezintă în această asociație.

douzelage

Anual, reprezentanți ai acestor orașe se reunesc într-o Adunare Generală unde dezvoltă proiecte și activități cu cetățenii din orașele gazdă timp de 4-5 zile. Anul trecut a fost rândul orașului Siret să găzduiască această adunare, care a avut un succes răsunător, atât din punct de vedere social, cât și diplomatic.

Primarul de Siret, Adrian Popoiu, declara anul trecut că asociaţia „Douzelage” cuprinde câte un oraş din fiecare ţară europeană şi că este unica structură care acoperă întreg spaţiul european. „Comisia Europeană recomandă această asociaţie ca model de bune practici în domeniul înfrăţirii între oraşe. România este reprezentată în asociaţie de oraşul Siret”, a afirmat primarul Popoiu.

Lucrările adunării generale sunt structurate pe trei secţiuni – administraţie publică, educaţie şi tineret.

Anul acesta Adunarea Generală a avut loc la Tryavna în Bulgaria, unde unul dintre reprezentanții români, Tiberiu Rotaru, a fost ales chiar vicepreședinte al asociației. Deși actualul primar al Siretului nu a fost prezent, pentru că este implicat în campania electorală, mulți din membri asociației „Douzelage” i-au transmis mult succes, printr-un filmuleț creat de echipa românească, aflată peste granița dunăreană.

Actualul președinte al asociației, un reprezentant al unui oraș din Marea Britanie care este înfrățit cu Siretul precum și alți membri importanți ai asociației și-au amintit cu drag de experiența din Siret de anul trecut.

Ne-am simțit foarte bine la tine, la Siret. Am fost de două ori acolo, o dată în 2013 și anul trecut. Am văzut schimbări în bine la ultima mea vizită, astfel că sunt convins că vei câștiga din nou alegerile la primărie”, declară unul dintre membrii asociației.

Mesajul de susținere al orașelor Douzelage a fost înregistrat la Adunarea Generală Douzelage – Tryavna / Bulgaria 2016 la dineul oficial. Delegația orașului Siret a fost condusă de Tiberiu Rotaru care a fost ales vicepreședinte Douzelage la nivel european. Mulțumim orașelor partenere pentru susținere și pentru votul prin care orașul Siret a obținut o importantă funcție în structura de conducere la nivel european a organizației”, anunță Adrian Popoiu pe pagina sa de socializare.

Este de remarcat faptul că membrii acestei asociații au avut numai cuvinte de laudă pentru orașul sucevean. Mic și în plină dezvoltare, este evident că Siretul se află pe o pantă ascendentă, la care să sperăm că va adera și restul județului în anii ce urmează.

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.