Pentru pasionații de filme și muzică, pentru redarea unui sunet de calitate un televizor de ultimă generație nu este de ajuns. O experiență îmbunătățită este redată de un sistem Home Cinema, care după cum și numele său sugerează este menit să aducă în cămin confortul și calitatea vizionării unui film așa cum trebuie.

Sisteme de tip home cinema includ amplificator audio, boxe și player multimedia. Printre opțiuni uzuale se numără cele 2.1 (stereo) și cele 5.1 (surround). Astfel de opțiuni sunt puse la dispoziție în cadrul magazinului online dedicat, sono.ro. Acesta este numărul de sateliți care redau frecvențele, în completare cu specificația numărului de subwoofere. Desigur, cu cât mai multe canale de sunet sunt incluse, cu atât este mai performant sistemul.

Îți asiguri calitatea sistemului prin achiziția de la sursă sigură

Magazinele de profil sunt variate, dar nu toate pot oferi sisteme home cinema de înaltă calitate. Sono.ro se distinge pe această nișă prin faptul că stocul său este cel de produse profesionale, oferind soluții de sonorizare pentru spații diverse. Dispune de sisteme home cinema de branduri celebre precum gigantul și performantul Bose printre altele.

Așadar prima responsabilitate a utilizatorului este de a alege corect sursa de achiziție. O consiliere ca la carte poate de asemenea să ajute în clarificarea nevoilor, pentru că nu doar bugetul este un reper în astfel de cazuri sau cel puțin nu ar trebui.

Aspecte tehnice importante la un sistem home cinema

Numărul de boxe incluse – în acest caz mai multe difuzoare permit identificarea sursei de sunet și împreună creează atmosfera de cinema. Sistemele mai modeste 2.1 sunt recomandate când spațiul nu este prea generos, dar mai bine de atât sistemul 5.1 este o variantă optimă.

Difuzoare – fiecare boxă are un număr de difuzoare, ceea ce redă mai bine frecventele sonore. Specialiștii vorbesc despre pretențiile minime reprezentate de cel puțin un subwoofer și boxe cu două difuzoare.  

Receiver – tipul de sursă ce poate fi redată în sistemul home cinema direct pe boxele sale, în variante moderne fiind vorba de a accepta și Blu Ray, adică calitatea superioară a imaginii și sunetelor.

Decodare audio și video – pentru a avea un sistem capabil să ruleze orice tip de fișier, fie el MP4 sau DivX  sistemul home cinema ar trebui să poată reda orice format digital sau cât mai multe.

Conexiune – în variantele moderne conexiunile fără fir permit o conectare mai ușoară.

Tehnologii incluse

În funcție de tipologia sa, sistemul home cinema poate include un tuner fm, poate redimensiona un conținut pentru ca la redare calitatea să fie una mai bună – funcția upscalling video. Echivalentul acestei funcții la capitolul audio se referă la redarea sunetului astfel încât să creeze surround. Spre exemplu la sistemele Onkyo theater-dimensional virtual surround function va însemna o experiență acustică aparte.

Desigur, toate acestea vin cu anumite costuri. Investiția făcută trebuie să merite pe deplin așadar când nu sunteți siguri de toată capacitatea unui sistem home cinema și comparația între opțiuni specialiștii de la https://www.sono.ro/ pot fi de ajutor. 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.