Sistemul de iluminat public din comuna sucveană Comănești se află într-un amplu proces de modernizare și eficientizare. Astfel, după cum a precizat edilul Grigoraș Păstrăv, în ambele sate ale comunei vor fi montate 375 de lămpi led pe 70% din suprafața celor două sate.

Proiectul, care a fost depus în 2020 la Administrarea Fondului pentru Mediu, se ridică la aproximativ 100.000 de euro, bani neramursabili, și are termen de finalizare 12 luni.  Edilul Grigoraș Păstrăv a precizat că există posibilitatea ca lucrările să fie finalizate până la Sărbătorile de Iarnă.

„Acest sistem de lămpi led contribuie semnificativ la reducerea costurilor energiei electrice, mai ales că sunt autoreglabile și, în funcție de oră, își modifică intensitatea de la 50 de wați, între orele 20:00 – 24:00, la 30 de wați, între orele 00:00 – 04:00, ulterior revenind la 50 de wați. Acest proiect este foarte important pentru comuna noastră întrucât, pentru prima dată, vom avea lămpi led din stâlp în stâlp și fiecare stradă va fi iluminată”, a declarat primarul comunei Comănești, Grigoraș Păstrăv.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.