Sistemul de iluminat public din comuna sucveană Vatra Moldoviței se află într-un amplu proces de modernizare și eficientizare. Potrivit edilului Virgil Saghin, în scopul de a reduce considerabil facturile la energie electrică vor fi înlocuite lămpile vechi cu unele noi, mai performante. Totodată, utilizarea corpurilor de iluminat cu LED va conduce semnificativ la reducerea cheltuielilor de întreținere. Lucrările se vor realiza în intravilanul comunei Vatra Moldoviței începând cel mai probabil cu luna decembrie 2021, urmând a fi înlocuite un număr de 723 corpuri de iluminat.

Proiectul „Eficientizarea și modernizarea iluminatului public, comuna Vatra Moldoviței, județul Suceava” este finanțat prin Administrația Fondului pentru Mediu, valoarea acestuia fiind de 1.113.245,0 lei. La momentul de față se mai lucrează la un nou proiect de modernizare tot prin AFM, în continuarea celui inițial, pentru întreaga comună.

Primarul comunei Vatra Moldoviței, inginerul Virgil Saghin, a mai declarat că principalele priorități rămân finalizarea sistemului de alimentare cu apă și a sistemului de canalizare, stadiul fizic al lucrărilor fiind de aproximativ 65%, modernizarea drumurilor vicinale din comună (proiect depus prin Programul Național de Investiții), construirea unui număr de 12 poduri în comună (proiect depus prin Programul Național de Investiții) și construirea unei noi școli în satul Paltinu.

Reamintim faptul că administrația publică locală mai are în implementare mai multe proiecte, între care „Consolidarea capacității unităților de învățământ preuniversitar de stat din Comuna Vatra Moldoviței, jud. Suceava de a desfășura activități didactice în mediul on-line prin achiziția de echipamente/dispozitive electronice” , în valoare de 1.116.296,02 lei, „Extindere Școala Vatra Moldoviței prin construire corp”, în valoare de 1.019.109,62 lei, „Înființare centru de promovare a culturii tradiționale în comuna Vatra Moldoviței, județul Suceava”, în cuantum de 274.764,65 lei, „Achiziție utilaje pentru dotarea Serviciului Public de Interes Local si Gospodărire Comunala al comunei Vatra Moldoviței, jud. Suceava”, investiție care se ridică la 423.835,97 de lei, „Construire și dotare cămin cultural în sat Vatra Moldoviței, comuna Vatra Moldoviței, județul Suceava”, dar și proiectul „Construire sală de sport în sat Vatra Moldoviței, comuna Vatra Moldoviței, județul Suceava”.

Un pas important spre dezvoltarea comunei Vatra Moldoviței îl constutie și proiectul „Dezvoltare rețea inteligentă de distribuție a gazelor naturale pe teritoriul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Gaz Valea Moldoviței (comuna Vama, comuna Frumosu, comuna Vatra Moldoviței, comuna Moldovița), județul Suceava”, proiect depus deja prin Programul Operational Infrastructura Mare (POIM) din cadrul Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.