Sistemul de iluminat public din municipiul Vatra Dornei va fi reabilitat. Anunțul a fost făcut de către primarul Ilie Boncheș, care a precizat că valoarea proiectului este de 23.900.615,70 de lei, iar fondurile sunt obținute prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020.

ÎNCĂ UN PROIECT EUROPEAN IMPLEMENTAT DE PRIMĂRIA VATRA DORNEI

Potrivit edilului, obiectivul general al proiectului constă în creșterea eficienței energetice a sistemului de iluminat public din municipiul Vatra Dornei, prin implementarea unor măsuri specifice care presupun înlocuirea lămpilor cu un consum mare de energie electrică și instalarea unui sistem de telegestiune modern, având ca efecte principale pe lângă scăderea consumului de energie, în mod implicit, scăderea emisiilor de CO2 și creșterea atractivității stațiunii balneoclimaterice Vatra Dornei.

„Prin acest proiect se vor achiziționa și monta 249 de stâlpi metalici, complet echipați (cârjă pentru fixarea corpului de iluminat, corp de iluminat și cutie de racord), din care 177 sunt stâlpi care înlocuiesc o parte din stâlpii pentru iluminat stradal vechi, 52 sunt stâlpi noi pentru iluminatul stradal (nu în toate situațiile, stâlpii vechi vor fi înlocuiți pe același amplasament, vor fi introduși și stâlpi noi în vederea asigurării unui iluminat corespunzător, întrucât modernizarea în timp a municipiului reclamă acest lucru), iar 20 sunt stâlpi noi pentru iluminatul pietonal, alimentați cu panouri fotovoltaice, montați la trecerile de pietoni, pe străzile: Unirii, Gării și Dornelor”, a declarat primarul municipiului Vatra Dornei, Ilie Boncheș.

VATRA DORNEI, MUNICIPIUL CU CABLURILE ÎNGROPATE

Totodată, se vor achiziționa și monta 731 corpuri de iluminat cu sursa LED, pentru iluminatul stradal (pentru înlocuirea celor existente) și se vor reface traseele de cablu în zonele unde Municipiul Vatra Dornei deține proprietate asupra Sistemului de Iluminat Public, respectiv pe străzile: Azurului, Bârnărel, Bistriței, Chilia, Dornelor, Foresta, Gării, Tudor Vladimirescu și Unirii, Vicilicilor. Cablurile vor fi pozate îngropat în pământ, în tub pvc și vor fi montate în zona pietonală a străzilor. Astel, se va elimina aspectul inestetic al cablurilor aeriene.

Trebuie precizat că lungimea totală a Sistemului de Iluminat Public reabilitat va fi de 33.046 de metri.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.