Cred că ne amitim, cu toții, mirarea pe care am simțit-o atunci când am aflat cât costa noul (la acea dată) site al Cinematografului Modern. Peste 10.000 de euro era prețul care se făcea public la începutul anului, un preț mult prea mare, pentru serviciile prestate de o firmă de IT din Prahova.

Încă din prima clipă când a fost anunțat acest preț, sucevenii au ridicat din sprâncene, iar cei care au ceva experiență în domeniu au demonstrat rapid că un site identic cu cel al cinematografului nu ar costa mai mult de 2-300 de euro.

Întrebat fiind dacă s-au plătit banii pentru acest site, Ion Lungu a anunțat rezilierea contractului pe baza căruia s-a creat acest site.

„Așa cum am declarat la vremea respectivă, celebrul site (al cinematografului Modern – n.r.) a adus un prejudiciu de imagine primăriei. El nu a adus niciun prejudiciu economic pentru că la vremea respectivă era un termen limită de livrare a acelor servicii, iar ele nu s-au livrat și, ca atare, contractul s-a reziliat, el fiind nul de drept. Deci nu s-a mai pus în aplicare acel contract, acolo fiind o deficiență de comunicare”, a afirmat primarul.

Cum, evident, nu a fost vina lui, ci a unui serviciu direct subordonat administrației publice, Ion Lungu a transferat responsabilitatea către altcineva – în acest caz, în curtea celor de la Serviciul de Achiziții Publice, serviciu din subordinea insituției pe care o conduce.

„Eu am luat și am analizat la vremea respectivă ce s-a întâmplat acolo, a fost o achiziție prin Serviciul de Achiziții publice al primăriei, serviciile de acolo nu s-au mai furnizat și contractul a fost reziliat”, se scuză primarul.

El a mai anunțat că pentru administrarea site-ului se va organiza o nouă licitație și se va alege o altă firma de specialitate, care să sperăm că nu va costa la fel de mult.

„În perioada următoare vom scoate la licitație serviciile cu pricina, vom mai verifica o dată caietul de sarcini și vom alege o altă firmă. În prezent, de site-ul care există se ocupă administratorul cinematografului, domnul Aparaschivei”, anunță primarul.

Stați liniștiți, cei de la firma de IT din Prahova nu au pierdut mii de euro, poate doar câteva sute de euro și timpul de lucru de 2-3 zile. Dar, mai mult decât atât, și-au pierdut din credibilitate.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.