Primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc, Mihăiță Negură, trage un semnal de alarmă referitor la lipsa de reacție a autorităților județene. Acesta a subliniat că la nivelul unității spitalicești din oraș lucrurile se complică pe zi ce trece, întrucât tot mai mulți membri de familie ai cadrelor medicale au simptome ale infecției cu coronavirus. În încercarea de a stopa răspândirea coronavirusului, edilul de la Câmpulung a încercat să ia legătura cu prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan, și cu directorul DSP Suceava, medicul Manuela Trifan, însă fără succes.

„Eu i-am explicat domnului prefect situația de la Câmpulung Moldovenesc, vis a vis de stresul pe care cele 300 de cadre medicale îl au pentru că nu știu ce rezultat au la testul pentru coronavirus, dar, mai grav, este că aceștia au membri de familie care deja mi-au confirmat că prezintă simptome de boală”, a declarat, pentru SuceavaLive, primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc, Mihăiță Negură.

Acesta a subliniat că un medic de la Spitalul Municipal Câmpulung face deja un tratament medicamentos acasă, iar soția și fiica acestuia au simptome ale infecției cu coronavirus. De altfel, și soțul unei doctorițe are mai multe simptome, între care și febră.

„Deja lucrurile au ieșit din zona cadrelor medicale și s-au dus în zona membrilor de familie. Acest subiect l-am relatat domnului prefect în scris, pentru că nu am reușit să discut cu dumnealui la telefon. Acesta mi-a dat un răspuns foarte scurt: «să mă adresez DSP Suceava, în mod special doamnei director Trifan». Bineînțeles că am sunat-o și pe dumneaei și nu mi-a răspuns, după care i-am trimis același mesaj, pe care l-am trimis și domnului prefect, dar și o adresă oficială  din partea Primăriei și am tras un semnal de alarmă: Vreți să ajungem în situația Sucevei și Câmpulung Moldovenesc?”, a precizat primarul Mihăiță Negură.

Edilul de la Câmpulung a adăugat că autoritățile județene nu ar trebui să fie indiferente față de situația din orașul de la poalele Rarăului, pentru că acolo, într-o săptămână – două, ar putea izbucni un focar de infecție cu coronavirus, ca la Suceava.

În ceea ce privește rezultatele celor 300 de angajați ai Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc, primarul Mihăiță Negură a precizat că acestea sunt plimbate între județele din țară și, conform medicilor specialiști, rezultatele acestora s-ar putea să nu mai fie relevante.

„Eu m-aș bucura enorm să fie toate cele 300 de teste negative, însă dacă nu mai sunt conforme și nu arată realitatea, ce facem atunci? Eu înțeleg situația de la nivel național, dar ar trebui să se concentreze mai mult pe județul Suceava și ar trebui ca testele de aici să fie analizate cu prioritate pentru că, în caz contrar, se va infecta tot personalul medical”, a conchis primarul Mihăiță Negură.

2 Responses

 1. GheorgheFerariu

  Ma adresez Domnului Iohanis : Domnule Presedinte Cimpulungul Moldovenesc face pate tot din Jud. Suceava oare cine yrebuie sa i-a masuri in acest caz daca Primarul de la Cimpulung Mold.cere ajutor si nu il ajuta nimeni !

  Răspunde
  • GheorgheFerariu

   Ma adresez Domnului Presedinte Iohanis :Domnule Presedinte Daca Primarul Municipiului cere ajutor de ce i se intoarce spatele de organele competente ale Judetului Suceava !

   Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.