Din luna octombrie, de când nu şi-au mai primit salariile, angajaţii fabricii de seringi Genko Group SA Suceava au refuzat să se mai prezinte la locul de muncă, a declarat liderul judeţean al CNS Cartel Alfa Suceava, Traian Pădureţ.

Problema este veche, deoarece chiar dacă au existat discuţii purtate în Comisia de Dialog Social în luna martie, angajatorul a achitat doar o parte din salariul restant, cu promisiunea că pe parcurs vor fi efectuate şi celelalte plăţi. Cu toate acestea, în 23 iunie a avut loc o nouă negociere cu conducerea societăţii pentru a se restabili un echilibru, însă, şi de această data, muncitorii au fost înşelaţi. În consecină, aceştia au refuzat să se mai prezinte la locul de muncă, Traian Pădureţ adăugând faptul că nu s-au făcut concedieri, nu s-au acordat concedii fără plată, nu a fost redus programul de muncă, firma lucrând fără produse finite pe stoc.

Prin urmare, se cere ca o nouă Comisie de Dialog Social să analizeze situaţia de la Genko Group, deoarece această firmă are datorii la stat de peste 400 de mii de euro.

Despre autor

Postari asemanatoare

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.