Situatie fara precedent in cadrul Comisiei Juridice din Senat cu privire la cazul Dan Sova. Presedintele Comisiei Juridice, liberalul Catalin Boboc, a precizat luni ca initiat un proiect de hotarare referitor la modul in care trebuie aplicata decizia CCR prin care a fost declarata neconstitutionala in cazul lui Dan Sova.

Proiectul de hotarare propus de Catalin Boboc a obtinut 5 voturi ”pentru” si 5 ”impotriva” si, in consecinta, situatia a ramas neclara, urmand ca situatia sa fie dezbatuta in cadrul Biroului Permanent al Senatului, iar apoi in Plen. In ambele foruri, PSD controleaza majoritatea. De asemenea, Boboc a precizat ca senatorul UDMR, Pataki Csaba, a lipsit de la aceasta sedinta, fiind, in viziunea senatorului PNL, cel care ar fi putut sa incline balanta intr-un fel sau in altul.

”Rezultatul votului nu este unul favorabil. A fost 5 la 5. Cu toate astea, Biroul Permanent ne-a solicitat un punct de vedere. Vom trimite Biroului Permanent rezultatul votului. Speram ca cei 9 din Biroul Permanent nu vor face acolo si un abuz si vor trimite la Plen… Un singur om daca mai aveam ajungeam la o concluzie. Din lipsa de cvorum a trebuit sa suspend sedinta. Sper ca Biroul Permanent sa decida. (…) Nu stiu de ce a lipsit colegul de la UDMR. Nu stiu cum ar fi votat, dar un vot putea inclina balanta, intr-o parte sau in alta. Acest proiect presupune ce este evident pentru toata lumea: PSD nu stie ce tertipuri poate sa mai foloseasca pentru a amana votul. Plenul Senatului poate sa decida si fara o hotarare a Comisiei Juridice”, a precizat Catalin Boboc, la finalul sedintei Comisiei Juridice din Senat.

La ora 14 va avea loc o sedinta a Biroului Permanent al Senatului, unde se va discuta aceasta situatie.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.