Sănătatea populației, oferirea de spații profesioniste pentru practicarea sporturilor precum și amenajarea de locuri de joacă pentru copii încep să devină o prioritate pentru administrațiile locale care, cu adevărat, pun pe plan prioritar mintea sănătoasă în corpul sănătos.

Păstrând același considerent, și la Slatina va exista o bază sportivă la standarde occidentale și asta pentru că proiectul, amplu de altfel, a fost deja înaintat către Compania Națională de Investiții, de către primarul comunei, Vlăduț Gherman. Proiectul este împărțit în 3 etape de implementare, ceea ce înseamnă că mai întâi să fie construită o sală de sport, apoi stadionul și mai apoi un bazin didactic.

„În primul rând, realizăm această bază sportivă pentru că reprezintă o necesitate, adică nu avem în acest moment o astfel de investiție. În al doilea rând, cred cu tărie că noi, ca reprezentanți ai administrației publice locale, avem datoria să contribuim la o sănătate mai bună a generaţiilor actuale şi viitoare. Totodată, venim cu o alternativă de petrecere a timpului liber într-un mod calitativ, în natură, cu prietenii şi cu familia, altfel decât pe tabletă sau telefon. Vom încuraja sportul și performanța și sperăm ca până la sfârșitul acestui an să finalizăm o primă fază a proiectului, adică Sala Sporturilor”, a declarat pentru SuceavaLive, primarul comunei Slatina, Vlăduț Gherman.

Terenul pe care va fi amplasată această bază sportivă a fost intabulat, de curând, de Primărie, acesta aflându-se la foarte mică distanță de școlile din Slatina și Herla.

„O sală de sport va rezolva în mod fericit problemele întâmpinate de elevi și profesorii de educație fizică, atunci când vremea nefavorabilă nu permite desfășurarea orelor de educație fizică în aer liber. Oamenii trebuie să știe că dacă nu vom mai obține fonduri guvernamentale, pentru celelalte două etape ale proiectului, adică pentru stadion și bazin didactic, vom duce la capăt acest proiect cu bani de la buget local”, a mai subliniat edilul.

Trebuie spus și că toate școlile din comuna Slatina pot fi comparate, fără emoție, cu cele din marile orașe, această investiție încadrându-se perfect în peisajul educațional din localitate.

Investiția de la Slatina se va ridica la peste 1.700.000 de euro.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.