Sâmbătă, 14 septembrie 2019, de Înălțarea Sfintei Cruci, Primăria comunei Dorna Candrenilor  împreună cu Direcția Silvică Suceava au organizat un pelerinaj la crucea de pe muntele Oușorul (1639 m) din masivul Suhard, unde a avut loc o ceremonie militară și religioasă închinată jertfei eroilor căzuți la datorie în Primul Război Mondial.

Alături de primarul Dănuț Candrea s-a aflat prefectul județului, Mirela Adomnicăi, militari din cadrul Batalionului 17 Vânători de Munte „Dragoș Vodă”, primarii din comunele Poiana Stampei și Coșna, silvicultori, dar și locuitori din comunele învecinate.
După prezentarea onorului de către militarii dorneni, primarul Dănuț Candrea și colonelul Iuliu – Ilie Cristian Arsene, comandantul Batalionului 17 Vânători de Munte au depus o cruce realizată din flori și spice de grâu la baza crucii metalice, apoi a urmat un ceremonial religios pentru pomenirea celor care s-au jertfit de-a lungul timpului pentru neam și țară.

„Înălțarea acestei cruci pe  Vârful Oușorul nu este întâmplătoare. Ea dorește să aducă aminte de  luptele aprige care s-au dat în aici în primul război mondial”, a declarat primarul Dănuț Candrea.

Acesta a ținut să mulțumească oficialităților județene și locale, militarilor dar și localnicilor pentru că și-au făcut timp și au participat la evenimentul pe care Primăria alături de Ocolul Silvic îl organizează în fiecare an. Edilul șef a amintit de faptul că în cursul anului trecut, pe 14 septembrie, a avut loc sfințirea Crucii luminoase, iar un sobor de 14 preoți i-au pomenit pe cei care s-au jertfit, cei care prin jertfa lor au înfăptuit Marea Unire.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.