Duminică, 25 iunie 2017, ÎPS Părinte Pimen Arhiepicop al Sucevei şi Rădăuţilor s-a aflat în mijlocul credincioşilor din Parohia Costâna, înconjurat de un sobor de 20 de preoţi şi diaconi.

Înaltpreasfinţia Sa a săvârşit Sfânta Liturghie în locaşul de cult cu hramul Sfântul Gheorghe. Odată cu resfinţirea bisericii cât şi a lucrărilor realizate recent atât în interior, cât şi în exterior, femeile au avut voie să intre în altar şi să se închine Sfintei Evanghelii şi Sfintei Cruci. Sfinţirea este, de altfel, singurul prilej cu care femeile pot intra în altar. Biserica este deschisă timp de 7 zile pentru credincioşii care doresc să îi treacă pragul.

Pentru osârdia parohului bisericii care se implică în viaţa comunităţii pe care o păstoreşte Arhiepiscopul i-a acordat preotului paroh Ioan Medrihan rangul de iconom stavrofom.

Alături de cei peste 500 de credincioşi, la slujbă au participat şi autorităţile locale, primarul Vasile Avram şi viceprimarul Vasile Munteanu. Edilul comunei Todireşti a apreciat activitatea preotului paroh Ioan Medrihan care, în mai puţin de un an de la venirea sa, a reuşit să atragă enoriaşii în număr cât mai mare spre cele sfinte, biserica devenind neîncăpătoare.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.