Miercuri, 24 iunie, a avut loc o slujbă de pomenire a voievozilor Moldovei, în capela de la Cetatea de Scaun, în cadrul Programului Ştefanian, iniţiat de Președintele Consiliul Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, pentru a cinsti personalitatea Marelui nostru voievod Ştefan cel Mare.

Proiectul cultural are ca principale direcții punerea în valoare a patrimoniului cultural istoric construit în perioada domniei voievodului Ștefan cel Mare, dezvoltarea durabilă a turismului şi creşterea interesului pentru restaurarea şi protejarea monumentelor istorice.

„S-a săvârșit o slujbă de pomenire pentru domnii Moldovei, 75 la număr, de la 1347, până la 1715, începând cu Dragoș, apoi ramura Mușatină. Ne bucurăm că am putut să participăm la această slujbă de pomenire, deși într-un număr restrâns, alături de primarul Sucevei, Ion Lungu, alături de directorul Muzeului Bucovinei, Emil Ursu. Și de data aceasta am aprins o lumânare în această capelă, unde din păcate nu s-a slujit peste 300 de ani. E un loc încărcat de istorie, un loc unde am declanșat în 2017 Programul Ștefanian.

Socotesc că este un gest creștinesc de comemorare a celor care au condus Moldova, o formă de respect. Trebuie să ne amintim de eroismul, patriotismul și lupta pentru creștinism și ortodoxie”, a transmis Gheorghe Flutur.

One Response

  1. Aprodul_Purice

    Moldova sau Bukowina,ce ti-au spus tie consilierii de kluppe? Mai exact,Stefan cel Mare știa că este moldovean sau bukowinean,ce ti-a zis Gaza ?

    Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.